Bardal liker å vise seg som supermann

Anders Bardal har supermanndrakt under hoppdressen. Ikke rart at han flyr langt.

FORNØYD: Anders Bardal smilte i mixed zone etter hoppet. Der ble han intervjuet av pressen.  Foto: METTE BUGGE

vintersport

— Ja, jeg liker å vise den frem til konkurrentene, sier trønderen, som hoppet ned til 2. plass i det første hoppukerennet.

— Det var ikke et perfekt hopp, men det var et hopp på høyt nivå, sier 31-åringen.

Han er enig i at han så desidert er med i sammendraget i hoppuka og at den gode starten betyr mye for fortsettelsen.

På toppen med supermanndrakt

Steinkjer-hopperen måtte gi tapt for Simon Ammann, men det var greit for ham. Fortsatt gjenstår det å vinne et renn i hoppuka for veteranen. Han har blant annet tre andreplasser.

— Jeg synes det var et veldig høyt nivå over de siste som var i aksjon, fortsetter en glad utøver. Han ler når han snakker om «undertøyet». Supermanndrakten, det at han sitter med den på toppen før han skal i aksjon, forteller mye om Bardals mentale innstilling akkurat nå. Han er tøff i hodet. Han tror det betyr noe at han flasher den drakten.

— Nå må jeg begynne å tenke på Garmish, forteller en spent pallkandidat, til det som sammenlagt er ett av de gjeveste trofeene i hoppsporten. VM og OL regnes av de fleste for å være større.

Ustø

Denne gangen vant Bardal først duellen sin og lå på 5.plass før finalen. Da deyt gjaldt som mest viste han sitt kalde hode. 133, 5 meter var strålende og mange mente at Simon Ammann også fikk for mye betalt for sistehoppet sitt, på 133 meter.

— Han var jo ustø i nedslaget, kommenterer NRKs Arne Scheie, som likevel tror at sveitseren hadde vunnet med litt dårligere karakterer. Det var tross alt fire poeng som skilte de to til slutt.

Bardal og kretsen rundt ham gledet seg stort over resultatet.

— Det betyr så mye å være med videre, men det er bare Anders som har mulighet til å hevde seg sammenlagt, sier landslagstrener Alexander Stöckl. Han skulle gjerne sett sine andre «elever» mer med der oppe.

- Jeg var ikke nervøs

I rennet endte Tom Hilde på 21. plass, og bare de to kom til finale. Anders Jacobsen ble nummer 30 og sist i finalen og debutant Ole Marius Ingvaldsen kom på plass nummer 31. Alle syntes det var topp at Norge er med der oppe, sammen med sveitseren, flere østerrikere, sloveneren Peter Prevc og japanske Noriaki Kasai.

— Jeg føler ikke noe press, og var ikke nervøs før det siste hoppet. Jeg kikket ikke engang på resultatlisten, så jeg visste ikke hvordan de andre lå an, sier en selvsikker Bardal.

Nå er han klar for mer. Han har aldri kommet på pallen sammenlagt i hoppuka, og dette er forsøk nummer 12.