Bardal vant kvaliken

Mens Fannemel og Velta mislyktes.

Anders Bardal var best i lørdagens kvalifisering.  Foto: Kerstin Jönsson, AP

vintersport

Det første rennet i den tysk-østerrikske hoppuken går med fire norske utøvere. Anders Fannemel og Rune Velta ble slått ut i lørdagens kvalifisering.

Norsk jubel ble det likevel ved bakken i tyske Oberstdorf. Forhåndskvalifiserte Anders Bardal plantet skiene på 134 meter og oppnådde høyest poengsum av samtlige hoppere med 153,9. Det betyr at trønderen møter tsjekkiske Lukas Hlava, som hadde svakest sum av de kvalifiserte hopperne, til duell i søndagens renn.

– Det var viktig å få en god kvalifisering. Da kan jeg slippe meg skikkelig løs i selve rennet. Du få en slags bekreftelse på at formen er intakt, sa Bardal til NTB.

Nytt for året er det at vinneren av kvalifiseringen også får en pengepremie. Dette er innført for å unngå at de beste hopperne dropper kvalifiseringen av taktiske årsaker. Det ble 2000 euro (cirka 17.500 kroner) til nordtrønderen.

– Jeg hadde helt glemt at det var en pengepremeie før jeg sto meg sjekken i hånden. Dette kommer godt med, sa Bardal.

Debutanten videre

Videre er også Anders Jacobsen, som ble nummer 17 i kvalifiseringen. Han hoppet 128 meter. Jacobsen skal ut mot tyskeren Daniel Weng i sin duell søndag.

Med i åpningsrennet i hoppuken blir også Tom Hilde (125,5 meter). Asker-hopperen møter polske Klemens Muranka og setter utfor som nummer fem i den tredje duellen. Hoppukedebutant Ole Marius Ingvaldsen (122 meter) møter japaneren Taku Takeushi.

Rune Velta hoppet 117 meter, ble belønnet med 115,7 poeng og var seks plasser fra å få hoppe søndag. Ytterligere fire plasser og halvmeteren bak endte Fannemel.

(©NTB)