Bardal vant suverent

Ble norsk mester i stor bakke på Lillehammer tirsdag kveld.

Anders Bardal vant NM i stor bakke suverent på Lillehammer tirsdag kveld. Her er Steinkjer-hopperen med kongepokalen etter rennet.  Foto: NTB scanpix

vintersport

Lysgårdsbakkene, Lillehammer:

Anders Bardal ble norsk mester i stor bakke tirsdag kveld, etter hopp på 141 og 140 meter, og med det 20,5 poeng ned til Anders Fannemel på 2.-plass. Rune Velta sikret seg bronsemedaljen.

— Eneren i norsk hopp

Steinkjer-hopperen ledet overlegent til pause, med 10,5 poeng ned til nevnte Fannemel på 2.-plass, noe kommentator Arne Scheie syntes var betryggende.

— Han er eneren i norsk hopp for tiden. Det er betryggende å se at han hopper så mye bedre enn de andre, da vet man at dette ville holdt til en topplassering hvis det var OL i dag.

Bardal og Fannemel er to av fire som hittil er uttatt til OL i Sotsji i februar. De to andre er Rune Velta og Anders Jacobsen. Under tirsdagens konkurranse var det derfor knyttet stor spenning til hvem som skulle få den siste OL-plassen i femmannstroppen. Før rennet sto det mellom Daniel André Tande og Tom Hilde - og etter første omgang lå Tande på 6.-plass, mens Hilde var på 9.-plass

Tom har høyere toppnivå

— Slik jeg ser det, er det ikke bare resultatet i dag som teller. Jeg ønsker at Tom skal vise en teknisk forandring, fordi at hvis han klarer det og når toppnivået sitt, så er det bedre enn Daniel sitt akkurat nå, selv om Daniel har hoppet meget godt i det siste. Derfor tar jeg ut Tom hvis han klarer det, forklarte landslagstrener Alexander Stöckl til NRK i pausen.

Hilde klarte ikke å imponere særlig i andre omgang, og etter at Ole Marius Ingvaldsen hoppet meget godt, trodde kommentator Espen Bredesen at landslagsledelsen nå kanskje angret seg på at diskusjonen om den siste plassen kun skulle handle om Tande og Hilde.

— Uheldigvis for Ole Marius sin del, var ikke førstehoppet godt nok i dag. Men også Atle Pedersen Rønsen viser i dag sitt potensiale, kommenterte den tidligere storhopperen.

- Handler om å være tålmodig

For øvrig var de tre øverste på resultatlisten OL-uttatte, og det var noe både Scheie og Bredesen satte pris på. Landslagstrener Stöckl mente på sin side at spesielt Bardal måtte hylles, og at 31-åringen nå er et stort idol for alle norske hoppere.

— Det er kjekt å høre det. Jeg håper at en del yngre utøvere vil følge den måten jeg har gjort ting på. Det handler om å være tålmodig og stå på over tid, og da gir det resultater etter hvert, forklarte Bardal til NRK.

Resultater:

  • Anders Bardal 295,5 poeng
  • Anders Fannemel 275,0
  • Rune Velta 273,8
  • Atle Pedersen Rønsen 268,0
  • Ole Marius Ingvaldsen 264,5
  • Daniel André Tande 260,3
  • Robert Johansson 255,9
  • Tom Hilde 248,8
  • Anders Jacobsen 246,6
  • Andreas Stjernen 244,2