Bardal vraker fjorårets suksessoppskrift

Anders Bardal droppet flere verdenscuprenn sist sesong for å være i toppform til OL. Det gjør han ikke foran ski-VM i Falun i februar.

Anders Bardal håper på laggull under VM i Falun i februar. 

vintersport

— Hoppuken sammenlagt er selvsagt et mål. Målet er også å kjempe om pallen i verdenscupen sammenlagt. Jeg skal ikke stå over mange skirenn, for å si det slik, sier Steinkjer-hopperen til NTB.

Han sikret bronse i normalbakken under vinterleken i Sotsji.

— Det var en spesiell sesong med OL, men artig at det faktisk fungerte å prioritere vekk noen verdenscuprenn, sier Bardal.

31-åringen går løs på nok en sesong. Han vurderte å gi seg etter OL-sesongen, men håper å få med seg flere triumfer før han setter sitt siste nedslag.

— Jeg håper vi kan kjempe om laggull i Falun. Jeg tar også gjerne med meg et VM-gull individuelt, sier Bardal.

Prioriterer fysikk

Han har hatt 14 rolige dager når det gjelder hopping og fellestrening. Onsdag ble en samling i regi av Trønderhopp innledet i Trondheim .

— Kroppen fungerer bra. Hoppingen er på et ganske bra nivå. Akkurat nå er jeg fornøyd. Den fysiske biten har hatt fokus. Og det blir det en god stund fremover. Jeg blir ikke med på Sommer Grand Prix. Mer spesifikk hopping blir det først i slutten av august, sier Bardal.

— Jeg skal være i så optimal form som mulig når alvoret starter for fullt i slutten av november, fortsetter veteranen. (©NTB)