Den polske hjemmefavoritten utklasset Tande i hoppbakken

Nordmannen ble igjen slått av hoppukevinner Kamil Stoch.

Daniel-André Tande måtte ta til takke med den sure fjerdeplassen i verdenscuprennet i Wisla lørdag. Han var uheldig med forholdene i både første og annen omgang.  Foto: Matthias Schrader / TT / NTB Scanpix

vintersport

Daniel-André Tande hoppet seg opp fra 8.- til 4.-plass i finaleomgangen i verdenscupen i Wisla. Han var uheldig med forholdene i begge omgangene.

Seieren gikk til hjemmefavoritten Kamil Stoch. Han utklasset konkurrentene med 124 meter i finaleomgangen og imponerte under ikke helt gode forhold for ham heller. Han ble stående med 268 poeng og var 16,3 poeng foran østerrikeren Stefan Kraft. 

Tyskeren Andreas Wellinger klarte tredjeplassen med 249,1 poeng. Han var 1,2 poeng foran Tande, som ikke fikk gode forhold i noen av omgangene.

Likevel hoppet det norske håpet veldig godt i annen omgang. Han fikk 122,5 meter, selv om han var en av dem med de aller tyngste forholdene.

Anders Fannemel ble nest best av de norske på 18.-plass. Robert Johansson og Andreas Stjernen mislyktes begge i finaleomgangen lørdag kveld. Duoen endte på 22.- og 23.-plass.

Ingen av de andre norske hopperne klarte å kvalifisere seg til finaleomgangen. Det er nytt renn i Wisla søndag.

I den totale verdenscupen gikk Stoch opp i ledelsen foran Domen Prevc og Daniel-André Tande.

(©NTB)