Fannemels vinnersjanser spolert etter disk i åpningsrennet

Raw Air-åpningen ble ingen fest for de norske hopperne. Anders Fannemel fikk hoppturneringen ødelagt etter dresskluss.

Sportssjef Clas Brede Bråthen likte ikke alle diskvalifikasjonene som preget Raw Air-starten.  Foto: NTB scanpix

vintersport

Hornindal-hopperen fikk aldri sette utfor. Han kom ikke gjennom hoppdresskontrollen. Hele åtte hoppere ble diskvalifisert i fredagens åpningsrenn. Tre av dem kom fra Norge.

– Nei, det har vi ikke fått, sa sportssjef Clas Brede Bråthen på spørsmål om FIS hadde gitt om beskjed om strengere reglement foran Raw Air-turneringen.

Ikke snakk om juks

I tillegg til Fannemel ble også Halvor Egner Granerud og Marius Lindvik disket av de norske utøverne. USA (2), Polen, Russland og Slovenia fikk også utøvere diskvalifisert.

– Det er kjedelig for de utøverne som får ødelagt muligheten, men det var vel ingen av favorittene, med et lite hederlig unntak av Fannemel, som røk, sa Bråthen.

– Det er en merkelig kollektiv svikt på tvers av nasjoner. Det er ikke juks, det er snakk om millimeter, hevdet Bråthen.

For Fannemel får glippen store konsekvenser både sportslig og økonomisk. Han får ikke delta i søndagens verdenscuprenn og er ute av kampen om sammenlagtseieren, hvor det kjempes om 1 million kroner i ekstra bonuspenger.

– Det eneste vi fikk beskjed om var at Raw Air inngår i det samme reglementet som de andre arrangørene. Jeg har ingen kommentar utover det, sa en ordknapp Raw Air-direktør Arne Åbråten etter "diskefesten".

Støtte fra lagkameratene

Daniel-André Tande innledet med 23.-plass. Kongsberg-hopperen kom seg helskinnet gjennom dresskontrollen, men forsto lite av diskvalifikasjonene.

– Tre norske blir disket og nesten ti totalt. Det sier nok. Jeg synes det er merkelig at det har vært fryd og gammen så lenge, og så plutselig blir nesten ti stykker disket. Det er merkelig, påpekte Tande.

– Det rennet med helt klart flest diskvalifikasjoner, istemte sportssjef Bråthen.

Andreas Stjernen ble beste norske i åpningsrennet med tiendeplass, i det som også var kvalifisering til søndagens renn i Holmenkollen.

– Det er ufattelig surt. Jeg synes synd på ham, sa Sprova-hopperen om lagkameraten Anders Fannemels blytunge åpning i Raw Air.

(©NTB)