Forfang følte seg svimmel - må stå over dagens lagkonkurranse

Johann Forfang (21) går glipp av en god medaljemulighet for Norge i dag.

Her er Johann Forfang etter lørdagens normalbakkerenn, der han kom på 7.-plass.  Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

vintersport

Etter gårsdagens solide hopping var tromsøværingen selvskreven på det norske laget til mix-konkurransen i dag. Men i dag kom beskjeden om at Forfang må stå over.

– Han følte seg ikke helt i slag i dag. Rett før konkurransen fant vi ut at det ikke er vits å «pushe» gjennom dette. Da stepper reserve Andreas Stjernen inn og så kan vi heller finne ut hva det er som feiler Johann, sier hopplandslagets mediekontakt, Bjørn Einar Romøren til iTromsø.

– Er Johann forkjølet eller har han fått influensa?

– Johann følte seg litt svimmel. Og da har vi forholdregler vi må ta. Man vil ikke tyne dette før man har fått satt medisinsk personell på saken. Vi håper Johann er tilbake i trening i morgen, sier Romøren.

Forfang hadde hatt en fair sjanse til å sikre seg en medalje i mix-konkurransen, men nå ryker altså den muligheten.

– Er det fare for at storbakkerennet til uka kan ryke?

– Det er ingenting som tilsier det, men vi får vente til den medisiske rapporten kommer, svarer Romøren.

– Vi vet ikke hva som feiler Johann, men han er uvel. Det er ikke forsvarlig å sende ham utfor i konkurranse nå i kveld, sier sportssjef Clas Brede Bråthen til NTB.

På det norske laget hopper Daniel Andre Tande, Maren Lundby og Silje Opseth og Andreas Stjernen.

Johann Forfang har foreløpig ikke vært tilgjengelig for kommentar.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

vintersport