Forfang frykter vannplaning – vurderer ekstra dressbytte

Det skal øse ned over Innsbruck torsdag. Johann Forfang aner knapt hvordan han skal klare å holde seg tørr i regnværet.

Johann André Forfang er spent på forholdene i Innsbruck torsdag.   Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

vintersport

– Står jeg pissblaut på sletta, bør man vel finne seg tørt tøy og en annen dress før finaleomgangen, sier Forfang foran det tredje rennet i den tysk-østerrikske hoppuka.

Mellom 25 og 30 millimeter med regn kan skape problemer for hoppukearrangøren i Bergiselbakken.

– Det kan bli vannplaning. De får blåst unna en del vann med blåserne på toppen. Kjører dem hyppig, klarer de kanskje å holde sporet åpent, sier TSK-hopperen.

– Får du vannplaning, stopper du mot hoppet. Det ønsker man seg ikke, men det har jeg nesten aldri sett i verdenscupen. Da prøver de vel å vente en stund til sporet er uten overvann, fortsetter Forfang.

Han ble nummer elleve i onsdagens kvalifisering etter et hopp på 123,5 meter. For en gangs skyld slapp Forfang unna de verste forholdene.

– 11.-plass er grei kvalik. Det var på en måte det som var oppgaven etter alt som skjedde med vær og vind, sier Tromsø-hopperen.

12,1 poeng fra pallen

Forfang har ikke helt gitt opp pallen i sammendraget i hoppuka. 12,1 poeng skiller den trønderbaserte hopperen fra topp tre i hoppuka.

– Jeg vet godt hva som må endres fra dagens kvalifisering. Det handler om balansen i kjøringen. Det er ganske mye trøkk i radien her, føler jeg. Det er viktig å sitte i balanse for å kunne stå imot og ikke bli dyttet ut av balanse. Det kan jeg helt klart fikse til i morgen. Det kan du fikse fra hopp til hopp, sier hoppukesekseren.

To renn gjenstår i årets tysk-østerrikske hoppuke: Innsbruck (torsdag) og Bischofshofen (lørdag).

Japanske Junshiro Kobayashi vant kvalifiseringen foran hoppukas lederduo Kamil Stoch og Richard Freitag.

Daniel-André Tande var beste norske hopper på sjuendeplass etter et hopp på 128 meter.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

vintersport