Forfang på fjerdeplass: - Dette kan gå helt til topps

Johann Forfang (20) er full av selvtillit. Nå tror både han selv og sportssjefen på topplassering i neste renn i Hoppuka.

Her hopper Johann Forfang i prøveomgangen i Nyttårshopprennet i Garmisch-Partenkirchen.  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

vintersport

Fredag ble det fjerdeplass, selv om Forfang ikke hadde spesielt gode forhold i første omgang. Han hoppet seg opp to plasseringer i finaleomgangen.

– Det er fantastisk god hopping av Johann, sier sportssjef Clas Brede Bråthen til iTromsø.

Johann Forfang kom på fjerdeplass etter et sterkt hopp i finaleomgangen.  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Men:– Johann kan hoppe enda bedre. Og om han gjør det og har litt flyt, kan det gå helt til topps, det, mener sportssjefen.

Og Forfang samtykker når han får høre Bråthens uttalelse.

– Klart det. Sånn er det i denne sporten. Det er mye som skal klaffe for å stige helt til på topps, men jeg føler det er innen rekkevidde. Hoppingen min er god nok og så må alt annet klaffe også, sier Johann Forfang til iTromsø.

Uheldig med vinden

Spesielt i første omgang var han litt uheldig med vindforholdene. Men 128 meter holdt likevel til en solid sjetteplass før finaleomgangen.

I sitt andre hopp gikk det enda bedre – Tromsøhopperen satte et glimrende nedslag på 133,5 meter og hoppet seg altså opp til fjerdeplass. Peter Prevc vant foran Kenneth Gangnes og Severin Freund.

– Jeg synes andrehoppet var veldig bra. I det første var det en kombinasjon av et at jeg ikke hoppet så bra pluss at forholdene ikke var bra denne gang heller. Det gjorde at jeg havnet litt i bakleksa, men jeg er fornøyd med at jeg hoppet meg opp i finaleomgangen, sier Forfang.

I hoppukesammendraget er Tromsø-hopperen på sjetteplass. Det er 21, 9 poeng til Michael Hayböck på tredjeplass.

Neste renn er i Innsbruck 3. januar og Bischofshofen 6. januar.

– Kan du klare pallplass sammenlagt?

– Det får vi ta etter hvert. Jeg har fokus på enkeltrenn, så får vi summere opp når Hoppuka er ferdig. De kan bli ei hyggelig liste til slutt, sier Forfang.

20-åringen hopper utrolig stabilt om dagen. Nå må han nullstille seg foran neste konkurranse.

– Det blir null problem. Jeg synes jeg har jobbet bra til nå og har de samme oppgavene foran rennet i Innsbruck, sier Forfang.

Pappa: – Steintøft

Hjemme på Storelva satt pappa Hugo Forfang og resten av familien og fulgte spent med.

– Han var blant de seks beste i verden etter første omgang og jeg synes det er steintøft at han hopper seg opp i finalen, sier Hugo Forfang til iTromsø.

Det er to renn til i Hoppuka.

Han tror sønnen kan klare pallplass i Innsbruck.

– Ja ja, han ligger jo rundt dette nivået nå. Peter Prevc er i særklasse, og det var psykologisk viktig for laget at Kenneth (Gangnes) slo Severin Freund, sier Hugo Forfang.

Da er det bare å vente spent på fortsettelsen.

Utforsk tema:
vintersport