Forfang sikret nytt NM-sølv: - En stor prestasjon for min del

I år som i fjor ble det NM-sølv til Johann André Forfang (21).

PALLEN: Fra venstre Johann André Forfang, vinner Daniel André Tande og Andreas Stjernen, som tok bronsen.  Foto: NTB scanpix

vintersport

Tromsø-hopperen lå på 2.-plass etter 1. omgang i Granåsen etter et hopp på 132,5 meter. Han hoppet under press etter et meget godt hopp av Andreas Stjernen på 136,5 meter i 2. omgang. Men Forfang la på til 137, meter og sikret dermed sølvet med 288,6 poeng.

Han var imidlertid sjanseløs på vinneren Daniel André Tande som vant NM-gull med 307,5 poeng og hopp på 138 og 140 meter. – Jeg er veldig fornøyd. Sesongen tatt i betraktning, er dette en veldig stor prestasjon for min del, sier Johann André Forfang til iTromsø.

– Gryende form

I SVEVET: Johann André Forfang gjorde et meget bra hopp i 2. omgang. Det holdt til NM-sølv.  Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Nå venter verdenscup i Willingen 28.29.- januar etterfulgt av skiflyging i Oberstdorf helgen etter, før Forfang og resten av landslaget muligens reiser til Asia og konkurranser i Sapporo i Japan og Pyeongchang, som siste renn før VM i Lahti.

– Dette var en mye større opptur enn sølvet i fjor. Jeg satt mer pris på denne, fordi jeg viser gryende form, noe jeg er veldig glad for, sier 21-åringen.

Som håper dette hjalp på VM-sjansene.

– Det er aldri en ulempe å gjøre det bra. Jeg viser at jeg kan være god om dagen og det er viktig å gjøre gode hopp i forhold til uttaket til VM, sier Forfang.

Om han og resten av landslaget reiser til Asia er fortsatt usikkert.

– Det er vel ikke tatt en avgjørelse rundt det. Det gjør vi vel etter konkurransene i verdenscupen. Nå har jeg som mål å hoppe meg opp der, så får vi se. Jeg vet ikke når VM-uttaket blir, men det blir nok før Asia, sier Forfang.

Feiring med taco

Selv om han var sjanseløs på gullet i år, ga sølvet og hoppingen en god smak i munnen for Tromsø-hopperen.

– Jeg klarte å gjøre det jeg skulle i dag. Det var ikke et kjempehopp i 1. omgang, men jeg lyktes med endringen med mer rytme og et rene tråkk, som gjorde at jeg la på ganske mange meter. Det er jeg fornøyd med.

NM-sølvet blir feiret på beskjedent vis.

– Jeg feirer aldri midt i sesongen, eller det blir taco i kveld, så bærer det til Willingen i morgen formiddag, flirer Forfang.

God Tromsø-dag

Det var ikke bare sølvet til Johann André Forfang som gledet på NM.

Andreas Varsi Breivik hoppet seg opp fra 28. til 22.-plass etter at han la på fra 116,5 til 122,5 meter.

Jonas Sandell lå på 10.-plass etter 1. omgang. Han ble nummer 12 etter hopp på 126 og 124,5 meter.

– Tromsø-hopperne har levert det som må være tidenes innsats i NM i stor bakke i dag. Det er en prestasjon i seg selv å ikke bare kvalifisere seg til rennet, men også å komme til 2. omgang, som de tre første av gutta våre gjorde. Andreas er fremdeles junior og burde ut i fra nivået ha vært tatt ut til junior-VM. Han misset imidlertid i første omgang i junior-NM sist søndag, som var avgjørende for uttaket. Dette var derfor en fin revansj som bekrefter framgangen hans og nivået han egentlig har inne, skriver Gunnar Sander i Tromsø Skiklub Hopp i en melding til iTromsø.