Fransk toppalpinist omkom etter ulykke på trening

David Poisson (35) døde mandag etter en ulykke på trening i Canada.

David Poisson omkom etter en ulykke mandag.  Foto: WOLFGANG RATTAY / X00227

vintersport

Den franske toppalpinisten har gått bort etter et uhell på trening, skriver franske RMC.

David Poisson tok bronsemedalje i utfor bak Aksel Lund Svindal under VM i alpint i Schlandming i 2013.

– Mistet en ski

Det franske skiforbundet bekrefter den tragiske nyheten.

– David Poisson (35), medlem av det franske alpinlandslaget, VM-medaljør i 2013, døde etter en kræsj under en treningstur i det skianlegget i Nakiska i Canada, skriver de.

David Poisson (til høyre) tok VM-bronse i 2013.  Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Det første verdenscuprennet i utfor foregår i nettopp Canada neste helg. Det skal etter planen finne sted den 25. november i Lake Louise. Det var dette rennet Poisson var i Canada for å forberede seg til.

– Tilsynelatende mistet han en ski og falt. Men jeg har ingen flere detaljer. Dere får vite mer i morgen, sier presidenten i den franske skiforbundet, Michel Vion til RMC.

– Vi er knust

I pressemeldingen fra det franske skiforbundet står det videre at de er knust over nyheten, og at de vil komme med mer informasjon så fort det lar seg gjøre.

– Vi er knust av denne nyheten. Skipresident Michel Vion, teknisk direktør Fabien Saguez og alle franske idrettsforbund i landet står sammen med familien i denne vanskelige stunden, skriver forbundet ifølge RMC.

Poisson er det fjerde franske alpinist som har omkommet etter krigen.

Han hadde en sønn på ett og et halvt år. Hans far døde kort etter at Poisson ble født i Annecy i 1982.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

vintersport