Jansrud etter 7.-plass i kombinasjonen: – Hvis jeg mener noe, kan jeg virke bitter

Kjetil Jansrud (32) lå godt an etter utfordelen i superkombinasjonen, men var sjanseløs mot slalåmspesialistene.

Kjetil Jansrud måtte ta til takke med en 7.-plass i superkombinasjonen.  Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

vintersport

PYEONGCHANG: Marcel Hirscher vant sitt første OL-gull i tirsdagens superkombinasjon, mens Kjetil Jansrud ble beste norske med en 7.-plass.

Marcel Hirscher var nummer 12 etter utfordelen, men knuste alle da det hele skulle avgjøres. Dermed kunne slalåmkongen juble for sitt første OL-gull.

På grunn av vindforholdene ble utfortraseen forkortet - og de fleste hoppene ble kuttet ut.

Samtidig valgte FIS å beholde den opprinnelige slalåmdelen.

Det var en ulempe for de norske fartspesialistene, som håpet på et stort forsprang på Hirscher og slalåmspesialistene da superkombinasjonen endelig skulle avgjøres.

Aksel Lund Svindal ble nummer to, Kjetil Jansrud nummer fire. Men forspranget var ikke stort nok. Svindal valgte å droppe slalåm, mens Jansrud kjørte det han kunne.

Marcel Hirscher kunne juble for gull.  Foto: Christophe Ena / TT / NTB Scanpix

– Veldig krevende bane

Det ble en syvendeplass. Jansrud var eneste utforkjører på topp-10-listen.

– Det var en veldig krevende bane, det tror jeg også vises veldig visuelt. Vi skal jo vise frem idretten vår til flere til flere enn dem som følger alpint i verdenscupsirkuset. Det er en hel verden som ser på oss. I dag blir det veldig stor forskjell på slalåmspesialistene og oss andre med løypene og isen som er der, sa Jansrud da han møtte de norske journalistene etter rennet.

– Jeg biter fra meg det jeg kan. Det hadde vært naivt av meg å tro på et mirakel og at jeg skulle slått Marcel Hirscher i slalåm. Da er man ikke realist. Og det er det viktig å være.

– Hvor bra kunne dette blitt dersom du hadde fått kjøre hele utforløypen?

– Det blir spekulativt. Jeg tror ingenting, jeg. Faktum er at det blir renn og da må man gi alt, sier Jansrud.

Vil ikke virke bitter

– Jeg forholder meg alltid til at det blir renn. Hvis jeg mener noe om det, kan jeg virke bitter. Jeg er inhabil så det holder, jeg er jo utforløperen her. Selvfølgelig ville jeg kjørt en utforløype med full lengde og hopp og en kortere slalåm. Det jeg er litt lei meg for er det er full lengde i slalåm. De har alle muligheter til å flytte slalåmstarten for å kompensere for utforen. Men det er opp til FIS hvordan de løser det, sier Jansrud.

Det positive var at han og de andre norske fartsspesialistene fikk testet snøen to dager før utforrennet kjøres.

En som virkelig var fornøyd var Marcel Hirscher.

– Det er den beste utforen jeg har kjørt noensinne, sier Hirscher til Eurosport.

– Jeg var ikke favoritten i denne øvelsen. Nå blir det enklere inn mot de neste øvelsene, sier den nybakte olympiske mesteren.

Franske Alexis Pinturault kjørte seg opp fra 10.-plass til sølv, mens landsmann Victor Muffat-Jeandet knep bronsen.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

vintersport