Frykter ikke at Granåsen-rennet skal blåse bort

— Værmelding er værmelding, sier Walter Hofer. Alle nordmennene er klare for Granåsen-rennet.

FIS' renndirektør Walter Hofer er ikke redd for meldingene om tøffe forhold i Granåsen fredag. (arkivfoto)  Foto: Terje Bendiksby, NTB Scanpix

vintersport

GRANÅSEN (adressa.no): Kuling, ti plussgrader og utrygt for regn. Slik ser værmeldingen ut foran fredagens hopprenn i Granåsen.

God nok grunn til å bli bekymret for gjennomføringen av verdenscuprennet, vil mange kanskje mene.

Ikke FIS' mektige renndirektør Walter Hofer.

— Vi vet at en værmelding kun er en værmelding, sier han til adressa.no.

Forbereder som vanlig

Vinden er meldt å komme fra sør-sørvest, noe som gjør at hoppbakken vil ligge i le for det verste. Samtidig spås det enkelte kraftige vindkast. Uten at Hofer frykter at det blir kun én tellende omgang når Anders Bardal skal jakte verdenscupseier på hjemmebane.

— Vi forbereder oss som om det skal være en normal konkurranse. Vindretningen kan hjelpe oss, og vi er ikke bekymret. Vi får ta det steg for steg, og ta problemene når de eventuelt kommer, sier Hofer.

Det er som kjent tynt med snø i Granåsen etter en ekstremt snøfattig vinter. Det holdes ikke imot Trondheim, selv om rennene i Trondheim for noen år tilbake ble flyttet fra tidlig desember til mars – for å på det nærmeste være garantert snø.

— Hvordan kan man det? Det vil ikke være rettferdig overfor arrangørene. Været nå er ikke spesielt for Trondheim, og er ikke noe arrangørene her kan noe for. Til vanlig er det normale forhold her, og vi klarer fortsatt å gjennomføre renn, sier han.

God norsk kvalik

Kvalifiseringen torsdag gikk strålende for det norske laget. Anders Bardal var forhåndskvalifisert, mens Ole Marius Ingvaldsen og Andreas Stjernen tok seg til fredagens renn på bunnsolid vis. Ingvaldsens 130,5 meter holdt til en 9. plass i kvaliken, mens Stjernen (126 meter) ble nummer 17. Rune Velta (134,5 meter) ble beste nordmann på tredjeplass, Tom Hilde (129 meter) ble nummer 7 og Anders Fannemel (126 meter) nummer 22. — Fornøyd med dagen, det må jeg si, uttrykker landslagssjef Alexander Stöckl på Twitter.