Gammel hopphelt er endelig på vei tilbake - blir trolig med til hoppuka

Nå hopper veteranen Tom Hilde så sterkt at han trolig blir med til verdenscup og hoppuka.

Tom Hilde er klar for verdenscupen igjen etter sterk innsats i helgens renn i Vikersund. Han hoppet seg trolig inn på verdenscuplaget.  Foto: Terje Bendiksby, NTB scanpix

vintersport

Tom Hilde har hatt flere tunge sesonger. Som regel har det handlet om konkurranser i hoppingens 2. divisjon – kontinentalcupen og vraking til både hoppuker, VM og OL.

Men nå har 29-åringen fra Asker prestert så bra at han er på vei til hoppuka nok en gang.

– Det blir trolig slik at Hilde blir med til verdenscupen i Engelberg kommende helg. Det med tanke på å forberede seg til hoppuka, sier sportssjefen for hopperne Clas Brede Bråthen.

Sterk innsats i 2. div.

Det er prestasjonen i det tre rennene i kontinentalcupen i Vikersund sist helg som har gjort ham aktuell til konkurranser blant de aller beste nok en gang.

Tom Hilde lå an til å skaffe Norge en ekstra plass i hoppuka gjennom sin innsats i kontinentalcupen. Men nå ser det ut til at det blir verdenscup og Engelberg kommende helg i stedet for kontinentalcup i finske Ruka.

– Jeg er imponert over at han ikke gir opp sporten og at han nok en gang klarer å komme tilbake, sier Clas Brede Bråten.

Mye motgang

Tom Hilde har hatt sin del av motgang de siste sesongene. Denne sesongen har han ikke vært en del av A-landslaget, men han har tilhørt det som kalles Toppidrettsgruppa. Dette er en gjeng hoppere som er talentfulle eller har potensial, men som ikke er regnet blant de aller beste.

Under helgens tre renn i Vikersund hoppet Hilde seg ned til en 2. plass, en 3. plass og en 6. plass.

Domen Prevc har dominert verdenscupen i hopp så langt denne sesongen. Nå får han trolig selskap av en tredje bror i helgens renn i Engelberg.  Foto: Geir Olsen, NTB scanpix

To av rennene i Vikersund ble vunnet av nok en Prevc. Cene Prevc er den mellomste av de slovenske Prevc-brødrene. Yngstemann Domen Prevc har dominert sesongen så langt. Nå får han og eldstebror Peter Prevc den mellomste i søskenflokken med seg. Cene Prevc er 20 år gammel.

Da kan helgens hopping i sveitsiske Engelberg bli Prevc-familien mot resten av verden.