Graabak rykket fra - tok klar verdenscupseier

Jørgen Graabak gikk seg opp fra tredjeplass etter hoppingen til seier i fredagens verdenscuprenn i kombinert i Val di Fiemme.

Jørgen Graabak vant fredag.   Foto: Olsen, Geir / NTB scanpix

vintersport

Det var trønderens fjerde verdenscupseier i karrieren og hans annen i Val di Fiemme. Tyske Johannes Rydzek tok annenplassen, mens østerrikeren Lukas Klapfer var nest best i spurten om annenplass.

Verdenscupleder Jan Schmid måtte ta til takke med fjerdeplassen. Han gikk seg opp fra åttendeplass etter hopprennet.

Det var Jarl Magnus Riiber som gikk ut med ledelse på ett sekund etter seier i hopprennet foran Espen Andersen og Graabak, men han var som ventet ikke rask nok i sporet og måtte nøye seg med 10.-plass.

Andersen ble nummer seks da fire nordmenn kom blant de ti beste.

Trippel i bakken

Tredobbelt norsk i hoppbakken er uvant kost i kombinert, og det la grunnlaget for den sterke laginnsatsen.

Magnus Moan gikk seg opp fra 33.-plass og ble nummer 11.

Ved første passering etter 2,5 kilometer var Graabak, Andersen og Riiber samlet i tet. Sistnevnte måtte derimot gi mange meter til lagkameratene ut på den neste runden. Graabak og Andersen økte faktisk til den sju løpere store gruppen som kom bakfra.

Klar seier

Graabak rykket på neste siste runde, men den store gruppen hadde utlignet farten til nordmannen i tet.

Med 2,5 kilometer igjen ledet han med drøye 18 sekunder, og det ble også seiersmarginen til slutt.

Magnus Krog sesongdebuterte med 25.-plass. Mikko Kokslien, som ikke har konkurrert på øverste nivå på en stund, hadde bare tre mann bak seg i bakken. Han gikk seg opp fra 47.- til 34.-plass.

(©NTB)

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

vintersport