Graabak traff TV-kamera i tilløpet: - Livsfarlig

Dramatisk for kombinertprofilen.

Jørgen Graabak traff et TV-kamera i tilløpet under den provisoriske konkurranseomgangen i Val di Fiemme torsdag.   Foto: Håvard Haugseth Jensen

vintersport

Jørgen Graabak traff et TV-kamera i tilløpet i den provisoriske konkurranseomgangen i kombinert i Val di Fiemme torsdag, men slapp fra det med skrekken.

– Det er definitivt det farligste jeg har opplevd i en hoppbakke som ikke er selvforskyldt. Jeg ble ikke skadd, så det hadde en lykkelig slutt. Men at det er en skandale er ikke å overdrive, sa Graabak til VG.

– Slikt kan være livsfarlig. Katastrofe, sa landslagstrener Kristian Hammer til avisen.

Kameraet som skal filme utøverne tett inntil de slipper bommen kom for nær og traff Graabak i skulderen og på siden av hjelmen.

Likevel hoppet han 127,5 meter og ble nummer 12.

Jarl Magnus Riiber ble nummer fire og beste nordmann i den provisoriske konkurranseomgangen før fredagens verdenscuprenn. Verdenscuplederen stiller bare i det første av helgens tre renn i Italia. Han var siste hopper i aksjon torsdag, men greide ikke å tukte Franz-Josef Rehrl, Mario Seidl og Akito Watabe, som tok de tre første plassene.

Dersom fredagens hopprenn ikke kan gjennomføres, og den provisoriske omgangen legges til grunn, starter Riiber 33 sekunder bak Rehrl i langrennet. De hoppet begge 135,5 meter torsdag, men østerrikeren til betydelig bedre stilkarakterer.

Espen Bjørnstad ble nummer fem, mens Jens Lurås Oftebro endte på delt 6.-plass. Oftebro var best av hopperne som ikke var forhåndskvalifisert til rennet.

Ellers ble Graabak nummer 12, Jan Schmid 14, Espen Andersen 23 og Einar Lurås Oftebro 57. Sistnevnte falt ned på 96 meter og kvalifiserte seg ikke til rennet.

(NTB)

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

vintersport