Gråtkvalt Bardal: - Jeg har ingen forklaring på dette

Anders Bardal sto med tårer i øynene på sletta etter nok et nedslående hoppukerenn.

Anders Bardal fikk det ikke til å stemme og ble bare nummer 22 i avslutningsrennet.  Foto: NTB Scanpix

vintersport

— Jeg vet ikke hva som skjer. Prøveomgangen og kvalifiseringen var bra, men i rennet rotet jeg meg bort. Jeg er frustrert, sa Bardal til NTB.

Steinkjer-hopperen har vært en stor skuffelse i den tysk-østerrikske hoppuka. Det ble 20.-plass sammenlagt. Nedturen fortsatte tirsdag. Bardal var helt fortvilet etter 22.-plassen, hele 62,1 poeng bak rennvinner Michael Hayböck.

— Jeg har egentlig ingen logisk forklaring på dette, sa Bardal om den elendige konkurranseformen.

Driter i østerrikerne

Den tidligere verdenscupvinneren har vist gode takter på trening, men det knyter seg voldsomt i konkurranse.

— Jeg har ikke gravd meg ned, men jeg sliter med å konkurrere. Jeg klarer ikke å slippe meg løs, sa Bardal.

— Det driter jeg i, for jeg gjør ikke jobben min selv. Det de gjør, gir jeg blaffen i, svarte Bardal på VGs spørsmål om hva veteranen tenker om østerrikernes dominans i hoppbakken.

Bardal dropper skiflyging i Kulm. Trening hjemme i Granåsen skal få orden på trønderen.

— Hva tenker du om VM i Falun neste måned?

— Det har jeg ikke tenkt noe på ennå, men det er god nok tid til å komme tilbake til det. Jeg er blant de beste i alle rundene, foruten i renn. Det er ingen grunn til å være bekymret, men jeg er forbannet over at jeg ikke får det ut i renn, sa Bardal til NTB.

Vondt å se

Lagkamerat Anders Fannemel, som også sliter tungt i motgang, sier det er vondt å se Bardal fortvile slik han gjør.

— Det er vanskelig å jobbe med hoppingen under hoppuken. Du rekker aldri å trene. Det er offisielle hopp hele veien. Da er det vanskelig å finne rytmen. Jeg håper virkelig han finner ut av det, sa Fannemel.

— Det er kjedelig at han tar det så tungt, men innad i gruppa virker han positiv. Er det noen som skal komme tilbake, er det Bardal. Det er nedturene som gjør oppturene ekstra gode, fortsatte Fannemel.

Sportssjef Clas Brede Bråten er optimist:

— Vi vet Bardal kommer før VM, lød sjefens dom.

Ingenting igjen

Landslagstrener Alexander Stöckl er langt mer bekymret.

— Jeg forstår at Anders er nedbrutt. Han hadde to dager med fin utvikling, men overdrev litt i rennet. Da ble det plutselig ingenting igjen, og da er han selvfølgelig skuffet. Det vil ta tid, og den tiden må han ta seg tid til, sa Stöckl til NTB.

— Jeg skal ta en lengre prat med Anders før han reiser hjem for en konkurransepause. Jeg må jobbe like hardt som utøverne, og selv om vi blir trukket ned av slike dårligere resultater, må vi stå på og kjempe videre. Anders gir seg ikke så lett, sa Stöckl.

Bardal selv sier han håper å være tilbake i godt, gammelt slag allerede i Wisla om halvannen uke. På sletta i Bischofshofen tirsdag så det mest ut som hele VM hadde gått fløyten for den sympatiske trønderen. (©NTB)