Her fortviler stjernen etter lagvenninnens stygge fall

Transportert i helikopter.

Lindsey Vonn fortvilte etter lagvenninnen Jacqueline Wiles’ stygge fall.  Foto: Skjermdump, NRK/NTB scanpix

vintersport

Saken oppdateres

Lørdagens utforrenn i Garmisch-Partenkirchen tok en dramatisk vending.

Lindsey Vonn sto (33) i målområdet – og var storfornøyd med egen ledertid. Så kom sjokket.

Vonn skrek ut i overraskelse da lagvenninnen Jacqueline Wiles falt stygt. Wiles hadde startet bra og holdt følge med Vonn, men mistet balansen etter 50 sekunder.

Wiles føk ut av løypen i høy fart, før hun deiset i bakken. Den amerikanske 25-åringen lå og jamret seg i smerte mens hun snurret rundt på snøen.

– Ser ikke bra ut

Etter Wiles’ fall ble rennet stoppet i over ti minutter. En folkemengde samlet seg rundt amerikaneren. Hun ble lagt i en båre, og tatt vekk fra løypen.

Til slutt ble hun transportert med helikopter til sykehus.

Skaden så såpass stygg ut at OL nå åpenbart er i fare for Wiles. Hun skulle etter planen konkurrere i OL for andre gang.

– Det ser ikke bra ut for kneet, sa NRKs alpinkommentator Bjarne Solbakken.

Lindsey Vonn vant til slutt lørdagens renn, to hundredeler foran Sofia Goggia. Ragnhild Mowinckel ble nummer åtte.

Her ligger Jacqueline Wiles etter fallet i Garmisch-Partenkirchen.  Foto: REUTERS

Utforsk tema:

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

vintersport