Her hopper Bardal i all hemmelighet

— Vi tjuvstartet for å få hoppe i ro og fred, sier hopptrener Håvard Lie.
vintersport

Video med tillatelse av Trønderhopp.

Anders Bardal er tilbake i rekordfart. Planen var at Steinkjer-hopperen skulle vente til mandag med å sette utfor hoppbakken i Granåsen. I dag la Trønderhopp ut en video av Bardals første hopptrening. Han svevde 133 meter.

— Det så veldig bra ut. Han er like god nå som da han hoppet 140 meter i Polen. Det var viktig at det løsnet da, så han hadde noen gode hopp i blodet før fallet. Hvis ikke hadde han trolig vært på samme nivå som i hoppuka, sier han.

Gamle kunster

15.januar mistet trønderen balansen etter et kjempehopp på 140 meter. Han tok seg for med hånden og pådro seg brudd i det venstre håndleddet. Det endte med operasjon, gips, og deretter karbonfiberskinne som han nå hopper med.

— Bardal er så rutinert at han glemmer ikke gamle kunster i løpet av en måned, sier treneren.

Følger planen

Han har hatt hoppforbud siden skaden, og trent både fysisk og teknisk den siste måneden. Men tidligere denne uken sa hopperen at han var smertefri og klar til å hoppe igjen. Nå er planen å hoppe igjen på mandag, før troppen reiser til Falun på onsdag.

— Anders skal ikke hoppe noe mer før mandag. Han skal trene for seg selv i helgen, sier Lie.

Han har god tro på Bardal før VM braker løs neste uke.

— Det var litt småplukk på det tekniske, men det er det alltid. Ellers var alt som forventet. Nå går forberedelsene som planlagt.