Hilde mangler fem meter

Tom Hilde har så langt vært langt unna gammel standard i hoppbakken. Tidligere i uken fikk han klarsignal for sin åttende hoppukestart.

KLAR: Tom Hilde har ikke fått det helt til ennå denne sesongen, men nå er han klar for enda en hoppuke.  Foto: Audun Braastad, NTB Scanpix

vintersport

— Jeg klarte å kare til meg en plass på hoppukelaget. Det har ikke gått helt på skinner for meg så langt, men håpet at rutinen skulle hjelpe meg i hoppuken. Jeg føler jeg mangler fem meter på å være blant de beste. De meterne føler jeg kan komme når som helst, sa Hilde.

Hilde feiret julen med familien hjemme i Asker.

Tom Hilde hadde et ublidt møte med unnarennet i Schattenberg-bakken i Oberstdorf for to år siden. Det endte med brudd i en ryggvirvel. Askerhopperen var tålmodighet og jobbet seg sakte tilbake i hoppbakken. Under VM i Val di Fiemme pådro han seg en ankelskade under en volleyballøkt. Ankelen ble operert i juni. Det har nok satt ham litt tilbake under sesongoppkjøringen.

I fjor ble Hilde nummer tre sammenlagt i hoppuken bak Gregor Schlierenzauer og Anders Jacobsen. Gjensynet med Schattenbergbakken i fjor endte med femteplass.

(©NTB)