Hoppet seg opp fra 25. til 7.-plass: – Viktig å få en bedre plassering enn jeg lå an til

Johann André Forfang (22) kom med som siste «Lucky Looser» til finaleomgang i Oberstdorf. Men et kjempehopp i 2. omgang gjorde at Tromsø-hopperen klatret masse i sammendraget.

SKUFFET: Johann Forfang etter 1. omgang i Oberstdorf.  Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

vintersport

Forventningene til Tromsø-hopperen var enorme foran åpningsrennet i den tysk-østerrikske hoppuka, etter at 22-åringen hoppet lengst med hele 140 meter i fredagens kvalik.

Men under tunge forhold mislyktes han totalt i 1. omgang, med kun 114,5 meter og 115,5 poeng.

Det gjorde at han tapte duellen mot TIlen Bartol, og så vidt kom med til finaleomgangen som femte og siste «Lucky Looser».

Dermed lå Forfang kun på 25.-plass etter førsteomgangen.

– Det er vær og vind. Jeg er veldig uheldig med forholdene. Jeg vet ikke helt hva som skjer. Jeg føler jeg gjør et gjennomsnittlig hopp, men klarer ikke å flyte noe med de tunge forholdene, sa Johann André Forfang til NRK etter førsteomgang.

Langt bak etter 1. omgang

Ikke bare var Forfang meget skuffet med tanke på dagens konkurranse, men også med tanke på plasseringen i sammendraget.

– Detter er utrolig kjedelig med tanke på sammendraget. Jeg gjør et OK skihopp, uten noen store feil, men jeg ser flere slet i dag med forholdene. Man kan være veldig heldig eller veldig uheldig, sier Forfang.

Mye bedre 2. omgang

I 2. omgang fikk Forfang igjen dårlige forhold, men fikk til ett mye bedre hopp. Han la på 12 meter fra 1. omgang og strakk seg til 126,5 meter og endte dermed opp med en poengsum på 255,3 poeng.

– Det var et veldig godt hopp. Både han og Robert (Johansson) gjorde det veldig bra. De fikk ganske mye plusskompensasjon og tar det som er mulig å ta. Jeg er veldig fornøyd med gjennomføringen, sier landslagssjef Alexander Stöckl til NRK.

Selv var Forfang meget godt fornøyd med 2. omgangen.

– Det var godt å vise hvor jeg hører hjemme og få noen ekstra meter. Jeg fikk bedre kontakt med skiene og mer energi i hoppet, sier Forfang etter det andre hoppet.

Nå er han veldig klar på å forbedre seg ytterligere til nyttårshopprennet i Garmisch-Partenkirchen.

– Det var viktig å få en bedre plassering enn jeg lå an til. Nå er jeg klar for Garmisch, sier Forfang.

24,4 poeng bak

Forfang ble også beste nordmann i rennet sammen med Anders Fannemel. De delte 7.-plassen med identisk poengsum (255,3 poeng). Det betyr at de to nordmennnene er 24,4 poeng bak polske Kamil Stoch i sammendraget.

Stoch vant rennet etter et monsterhopp på 137 meter i 2. omgang. Han vant rennet med 279,7 poeng, 4,4 poeng foran storfavoritten Richard Freitag (275,5 poeng).

Dawid Kubacki fra Polen ble nummer tre, Stefan Kraft nummer fire, Stefan Hula nummer fem, mens japanske Junshiro Kobayahasi ble nummer seks.

– Vi får ikke gjort mer enn det vi gjorde i dag. Jeg synes Forfang gjorde to gode hopp. Det siste var ekstremt bra. Han var veldig uheldig med forholdene i dag, men var den som klarte seg mest med bakvinden i første flyfasen, sier Stöckl til NRK.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

vintersport