Hoppuke-kvaliken utsatt etter snøkaos

Store snømengder i Bischofshofen skaper problemer for hoppukearrangørene.

Bakkemannskapene kjemper mot det enorme snøfallet i Bischofshofen foran kvalifiseringen til det fjerde rennet i den tysk østerrikske hoppuka.   Foto: Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

vintersport

Lørdag var det ikke mulig å gjennomføre kvalifiseringen.

Store snømengder i Østerrike gjør at man har fått uforutsette utfordringer med avviklingen av det avsluttende hoppukerennet i Bischofshofen.

Først ble det besluttet fra juryen å utsette treningen til klokken 16.00, samt at man ville nøye seg med én treningsomgang før kvalifiseringen.

Ved 15-tiden kom det ny beskjed om at første hopper ikke ville sette utfor Paul Aussleitner-bakken før tidligst klokken 17. Ved 16.30-tiden bekreftet arrangøren at både treningshoppingen og kvalifiseringen utsettes til søndag.

Treningsomgangen og kvalifiseringen starter da henholdsvis 13.30 og 14.00. Rennet går som oppsatt klokken 17.

De store nedbørsmengdene har ført til hektisk aktivitet i Bischofshofen de siste dagene. Mannskaper har jobbet på spreng med å klargjøre bakken.

Andreas Stjernen holder tredjeplassen i sammendraget bak tyske Markus Eisenbichler og den suverene lederen Ryoko Kobayashi fra Japan foran avslutningsrennet i hoppuka.

(©NTB)