Jacobsen fratatt førerkortet: - Føler meg ikke kjempekriminell

Kjørte 64 kilometer i timen i 50-sone.

Anders Jacobsens sesongforberedelser har blitt mer komplisert, etter at hopperen ble fratatt førerkortet.  Foto: NTB SCANPIX

vintersport

Petter Northug kan miste førerkortet for sin famøse fyllekjøring i mai. Nå skriver VG at hopprofilen Anders Jacobsen allerede har blitt fratatt førerkortet.

Jacobsens tilfelle er imidlertid langt fra like dramatisk. 23. august ble hopperen målt til å kjøre med en fart på 64 kilometer i timen i en 50-sone.

Det ga han den syvende og åttende prikken på førerkortet, noe som betyr at han ble fratatt førerkortet i seks måneder.

— Jeg følte meg ikke kjempekriminell der jeg var på vei til trening. Sånn ble det. Jeg har blitt stoppet tre ganger tidligere hvor jeg har kjørt litt for fort hver gang. Jeg er nok litt for effektiv i kjørestilen, sier Anders Jacobsen til VG.

- Håper han lærer

Jacobsen bor i Hønefoss, og pendler til Oslo med buss og t-bane. Landslagssjef Alexander Stöckl håper Jacobsen lærer av straffen.

— Sånn er det. Loven sier at dersom du kjører for fort flere ganger så får du prikker og mister førerkortet. Han er ikke den første nordmann det skjer med, sier Stöckl.

Jacobsen har gått til innkjøp av el-sykkel, men forteller at situasjonen likevel ikke er ideell, blant annet fordi han har to barn.

— Det går opp, men hverdagen er forholdsvis håpløs, sier han.