Jansrud utenfor pallen i alpinkombinasjonen i Wengen

32-åringen ett hundredel fra en plass på seierspallen.

HAVNET UTENFOR PALLEN: Kjetil Jansrud på vei ned utforløypa i Wengen.  Foto: Alessandro Trovati / TT / NTB Scanpix

vintersport

Aleksander Aamodt Kilde og Kjetil Jansrud lå på henholdsvis 6.- og 7.-plass etter utfordelen av fredagens alpinkombinasjon i sveitsiske Wengen.

Jansrud, som vant kombinasjonen i nettopp Wengen for to år siden, var greit fornøyd med sin prestasjon i utfor.

– Noen seksjoner var bra, og avstanden opp er helt grei. Nå skal jeg kjøre slalåm med full vigør og prøve, sa Jansrud til TV 2.

I slalåmdelen gikk det sånn passe for Vinstra-karen. 32-åringen kjempet seg under vanskelige forhold ned til niende beste tid i slalåm og kom inn til en foreløpig tredjeplass.

Han endte på fjerdeplass til slutt, ett hundredel fra en plass på seierspallen.

Han så fem av de seks siste mislykkes i angrepet på hans tid, men italienske Peter Fill slo ham med ett hundredels sekund og knep tredjeplassen.

– Det var veldig vanskelige forhold, så jeg er OK fornøyd. Dessverre gjorde jeg en feil i bunnen i slalåm, men jeg er veldig fornøyd med at jeg viser stabil kombinasjonsform, sa Jansrud til NTB.

– Det var ikke spesielt lett å kjøre slalåm under disse forholdene, så jeg er fornøyd.

Jansrud var slått av vinneren med 1,16 sekund. Han vant kombinasjonen i sen sveitsiske skimetropolen for to år siden, men greide ikke å gjenta den bragden

Aleksander Aamodt Kilde lå best an av de norske etter utfordelen, men 25-åringen skuffet under slalåmen og endte på tiendeplass til slutt.

– Det var vanskelig. Jeg klarte ikke å komme i rytmen, og slalåmrennet var tøft, sa Kilde til TV 2.

Østerrikske Vincent Kriechmayr, som ledet etter utfor, var en av mange som kjørte ut i slalåm.

Franske Victor Muffat-Jeandet fra Frankrike kjørte seg opp fra 27.-plass og vant kombinasjonen med beste slalåmtid.

Han seiret 96 hundredels sekund foran russiske Pavel Trikhitsjev, som var på 29.-plass etter utfordelen.

Aksel Lund Svindal sto over for å spare kroppen til lørdagens utforrenn.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

vintersport