Kalla jakter på Bjørgen-revansje: – Det var ikke mye jeg kunne gjøre

Charlotte Kalla glemmer ikke hvordan Marit Bjørgen spurtslo henne under OLs åpningsdistanse i Sotsji.

PÅ GULLJAKT: Charlotte Kalla ble spurtslått av Marit Bjørgen under OL i Sotsji. Fire år senere er hun fysisk sterkere og full av selvtillit før åpningsdistansen i Pyeongchang-OL på lørdag. Der går hun for gull.   Foto: Rune Petter Ness / Schibsted

vintersport

PYEONGCHANG: – Jeg prøvde alt jeg hadde i den siste bakken. Det var veldig behagelig på klassiskdelen, men det var ikke mye jeg kunne gjøre med spurten der i Sotsji, sier den svenske landslagsstjernen til Adresseavisen.

I mål var det kun 1,8 sekunder som skilte dem. Charlotte Kalla (30) legger smilende til:

– De gamle er eldst.

Respekt

Kalla, som har et individuelt OL-gull så langt i karrièren, møter pressen sammen med Anna Haag,

Stina Nilsson og Ebba Andersson som utgjør svenskenes lag på åpningsdistansen skiathlon lørdag.

BJØRGEN-GULL: Marit Bjørgen spurtslo Charlotte Kalla under skiathlon i Sotsji-OL.   Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Tidligere denne dagen har Marit Bjørgen (37) fortalt pressen at Charlotte Kalla er en av hennes sterkeste konkurrenter i jakten på OL-gull.

– Jeg har absolutt stor respekt for Marit. Når man ser på sesongen fram til nå, så har det vært jevnt i resultatlisten. Det har ikke vært store avstander, og det har vært spennende. Det er mange som vil gå fort og har et høyt toppnivå, sier Kalla.

UTFORDRERE: Det svenske skiathlonlaget består av Ebba Andersson, Stina Nilsson, Anna Haag og Charlotte Kalla.   Foto: Rune Petter Ness / Schibsted

Føler seg trygg

Hun vurderer sin egen form slik:

– Jeg vant skiathlon i verdenscupen tidlig (Lillehammer 3. desember red.anm.) i sesongen og har vært i bra slag. Men jeg vet at mange har toppet formen foran dette mesterskapet og at det vil bli riktig tøft. Samtidig er det en trygghet i å ha hatt følelsen av at det stemmer. Jeg har bra minner med meg i bagasjen, sier Kalla.

Utenfor Sweden House der Kalla nyter størst oppmerksomhet fra pressekorpset, skinner sola i alpinbakken.

Skiyndlingen forteller at hun har funnet seg godt til rette i Pyeongchang. OL-løypene beskriver hun som veldig tøffe.

– Vi har utforsket veldig fine løyper. Det er første gang jeg er her, og før vi kom har jeg sett løypene som film som lederne våre har samlet inn på forhånd, sier Kalla.

Ønsker sprekk i feltet

Akkurat som i Sotsji er hun forberedt på at mye vil bli avgjort i en siste motbakke før oppløpet.

FAVORITT: Marit Bjørgen er tittelforsvarer på skiathlon, men vet at hun må prestere sesongbeste hvis hun skal vinne sitt sjuende OL-gull lørdag.   Foto: Martin Slottemo Lyngstad / Schibsted

– Det blir spennende å se. Jeg vet ikke hvordan løpet vil utvikle seg. De fleste er nok interessert i å sprekke feltet så tidlig som mulig, tror hun.

Og når spurten kommer, da skal hun gjøre alt for å ta gullet hun ikke klarte å vinne på denne distansen i Sotsji.

– Jeg har mange år med bra trening bak meg. Jeg har hatt en rød tråd i treningen gjennom hele sesongen, fra mai til november. OL har vært mitt store mål. Jeg håper jeg er i mitt beste slag når det dras i gang, sier Charlotte Kalla.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

vintersport