Kanonhopp fra Forfang sikret 2.-plass i Finland

Johann André Forfang leverte i Finland.

FORNØYD: Johann André Forfang jubler etter hoppet på 142 meter i Ruka.  Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

vintersport

De norske landslagsguttene har vist strålende form i Finland og vant lagkonkurransen i går.

I dag var det individuell konkurranse i den store bakken i finske Ruka. Johann André Forfang var tredje beste nordmann etter 1. omgang og et hopp på 136,5 meter. I 2. omgang fikk han det enda bedre til, dro seg ned til 142 meter og hoppet seg opp til 2. plass, kun slått av slovenske Jernej Damjan.

– Det er utrolig godt, det er ikke noe mer å si, sier Johann André Forfang til NRK like etter konkurransen.

10. pallplassering

Dette var Tromsø-hopperens 10. pallplassering i verdenscupen.

– Det var utrolig moro å se Forfang på pallen. Det har vært en veldig fin helg her, sier Daniel André Tande, som havnet like utenfor pallen på en 4.-plass.

– Vi hadde mange i toppen og Forfang gjorde to gode hopp. Han traff på underlaget to ganger, og det er sterkt, sier landslagssjef Alexander Stöckl til NRK.

– Fantastisk jobb

NRKs hoppekspert og tidligere landslagshopper, Anders Jacobsen, var også strålende fornøyd med Tromsø-hopperen.

– Forfang gjør en fantastisk jobb i dag. Han har ikke gode forhold, men hopper likevel bakken ned og havner på pallen. Det er veldig sterkt, sier Jacobsen.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

vintersport