Kjæresteparet ga Norge den perfekte OL-starten i curling

Norge slo Canada i åpningskampen.

Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten vant sin første kamp i mixed double curling under årets OL da de møtte Canada torsdag  Foto: Natacha Pisarenko / TT / NTB Scanpix

vintersport

Norge-Canada 9–6

Allerede dagen før åpningsseremonien i OL, var de første norske utøverne i gang. I en jevn kamp vant Norge første oppgjør i mixed curling mot Canada 9–6.

OL i Pyeongchang torsdag, curling, grunnspillet mixed double

1. runde: USA – OAR (olympiske utøvere fra Russland) 9-3, Canada – Norge 6-9, Sør-Korea – Finland 9-4, Kina – Sveits 5-7 e.o.

2. runde: Senere kampstart (12.05): Finland – Sveits, Sør-Korea – Kina, OAR – Norge, USA – Canada.

Stillingen (vunnet-tapt): 1) Norge, Sveits Sør-Korea og USA 1-0, 5) Canada, Finland, OAR og Kina 0-1.

Samboerparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten ble de første nordmennene i aksjon i årets vinterleker i sørkoreanske Pyeongchang. Torsdag morgen møtte de Kaitlyn Lawes og John Morris fra Canada.

Canadierne tok det første poenget i første omgang, men den norske duoen parerte med 3 poeng i andre omgang og gikk dermed i ledelsen. Deretter vekslet det mellom et lite canadisk overtak, uavgjort og fordel Norge.

Etter syv av åtte omganger hadde Norge et forsprang på ett poeng, og kampen var på ingen måte avgjort. Det ble den da Skaslien og Nedregotten sørget for ytterligere to poeng i den siste omgangen.

Kampen var første runde i gruppespillet i mixed double curling. De fire beste av totalt åtte lag går videre til sluttspill og medaljekamp. Øvelsen avsluttes førstkommende tirsdag.

(©NTB)

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

vintersport