Legens beskjed til Bardal: - Du skal hoppe i VM!

Legen som opererte Anders Bardal, føler seg sikker på at han kan ta svevet under VM.

Anders Bardal tok imot Adresseavisen på St. Olavs Hospital etter å ha blitt operert tidligere onsdag.  Foto: RICHARD SAGEN

vintersport

1,5 timer etter operasjonen ved St. Olavs Hospital tar Anders Bardal imot Adresseavisen på rommet sitt.

Det nyopererte håndleddet er beskyttet av gips, armen er i fatle og fingrene lyder ingen kommandoer. Men alt ser ut til å ha gått bra.

— Ja, legen som opererte meg sa at «du skal hoppe i VM!», forteller Bardal.

Trenger seks uker

Det var etter et hopp på 140 meter at Bardal falt under kvalifiseringen i Wisla torsdag. Bardal hoppet høyt og måtte trekke seg ved landingen, dermed kom han bakpå og endte i et fall.

— Det var et fint fall, ingen skrekkopplevelse. Nå gjelder det bare å starte treningen igjen, sier Bardal.

Han har allerede gjennomført noen treningsøkter etter fallet, og vil fortsette med blant annet styrketrening av bena frem mot VM.

Legene sier at håndleddet trenger seks uker på å gro skikkelig.

— Seks uker har vi jo ikke, men dette skal ikke påvirke hoppinga. Jeg må bare ha en støtteskinne mens jeg hopper, sier Bardal.

Dersom sykehuset ikke kan skaffe til veie en støtteskinne som kan brukes, opplyser han at støtteapparatet har kontakter i Tyskland, så det skal gå uten problem.

— Det verste som kan skje er jo at jeg faller på nytt og slår opp skaden igjen. Da må jeg vel bare komme tilbake hit, da, fastslår han.

I god form

Bardal er klar over at han har litt å forsvare når han kommer til VM i Falun i februar.

— Jeg er i god form, avsluttet med gode hopp, og ting begynner å fungere bra. Dette skal ikke sette noen stopper for det, så lenge jeg klarer å holde kroppen ved like, og det skal det ikke være noe i veien for, sier han.

— Det vanskeligste akkurat nå er å knytte skolissene, humrer han med et blikk mot den fortsatt bedøvde og livløse armen.