Lorentzen tror Pedersen slår kraftig tilbake: – Han er nok veldig revansjelysten

Håvard Lorentzen fikk vondt av å se Sverre Lunde Pedersen falle fra gullet i allround-VM, men er sikker på at landslagskollegaen reiser seg etter skuffelsen.

Håvard Lorentzen fikk vondt av å se lagkompisens fall på isen i Amsterdam.   Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

vintersport

Sverre Lunde Pedersen trengte bare å komme seg greit gjennom 10.000-meteren for å bli Norges første verdensmester i allround siden Johann Olav Koss i 1994. Men så var det nettopp det å holde seg på beina. Etter 6800 meter i Amsterdam hektet 25-åringen, falt og skled inn i sikkerhetsputene.

Han kom seg opp, men måtte se gullet glippe til nederlandske Patrick Roest.

Håvard Lorentzen, gullvinner på 500 meter i OL og sammenlagt i sprint-VM nylig, fulgte løpet spent.

– Jeg ble sjokkert da Sverre falt. Det var bare fall eller vekslingsfeil som kunne frata ham gullet. Brutalt, sier Lorentzen til NTB.

Sverre Lunde Pedersen falt fra gullet i allround-VM i Nederland søndag.   Foto: Peter Dejong/AP/NTB scanpix

Vondt

– Man så på uttrykket hans hvordan han hadde det. Det var vondt, legger 25-åringen til.

– Hvordan tror du Pedersen vil reise seg fra skuffelsen?

– Han reiste seg på en måte med en gang. Han kom seg opp og gikk videre. Det holdt til sølv. Helt vanvittig, svarer Lorentzen.

– Jeg tror Sverre slår tilbake i verdenscupavslutningen nå til helgen. Han er nok veldig revansjelysten. Og han får nok VM-gullet sitt til slutt, legger bergenseren til.

Selv jakter Lorentzen på sammenlagtseieren i verdenscupen. Avgjørelsen faller i hviterussiske Minsk til helgen. Lorentzen leder med 45 poeng på russiske Denis Juskov.

– Jeg er hundre prosent frisk etter sykdomsproblemene den siste tiden. Jeg har en god magefølelse før helgen, sier Lorentzen.

Snart ferie

– Sesongslutt nærmer seg. Hva skal du gjøre etter helgen?

– Jeg skal gå sprint-NM helgen etter Minsk. Så blir det litt ferie. Jeg skal blant annet besøke besteforeldrene mine i Nord-Norge, beretter Lorentzen.

Men han hviler ikke lenge.

– Jeg kommer meg nok rimelig kjapt tilbake på treningssykkelen før vi (landslaget) samles igjen i mai, sier Lorentzen.

– Kommer det til å bli noen endringer i opplegget neste sesong, tror du?

– Det blir kanskje litt mindre reising. Men opplegget de to siste årene har fungert veldig bra for min del, sier bergenseren.

(©NTB)

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

vintersport