NRK-ekspert tror fortsatt Forfang kan ta medalje

Johann Forfang (22) er på niendeplass etter første dag i VM. Johan Remen Evensen tror han kan hoppe seg opp mange plasser.

TROR PÅ FORFANG: Her er NRK-ekspert Johan Remen Evensen og Johann Forfang.  Foto: Øyvind Sivertsen og Vegard Wivestad Grøtt/Bildebyrån Norway

vintersport

OBERSTDORF: Med hopp på 207 og 207,5 meter har Forfang 395,5 poeng etter VM i skiflygings første dag. Det er 36,3 poeng opp til Kamil Stoch på tredjeplass.

Selv om det er langt opp, tror NRK-ekspert Johan Remen Evensen at Forfang kan klare pallplass etter at to nye hopp er gjennomført lørdag.

– Ingenting er umulig i en skiflygingsbakke. Noriaki Kasai hoppet nettopp vekk 102 poeng i ett hopp her, så alt kan skje. Det er meldt vær og vind i morgen også. Har Johann tur og de foran ham på listen har litt utur – og Johann fikser de tekniske utfordringene han hadde i dag – så kan han være med og kjempe om pallen med én gang, sier Evensen.

Og legger til:

– Får man til et kanonhopp her, så tar man 20–30 poeng med én gang. Det er ikke umulig i det hele tatt for Johann.

– Mye bedre i andre omgang

Forfang var misfornøyd etter både kvalikhoppet og førsteomgangen, men merket fremgang i andre. Da hoppet han seg opp fra 13.- til 9.-plass.

– Jeg fikk gjort et bedre annethopp. Det er fortsatt ikke bra, men mye bedre, sier han.

Tromsøværingen mener han blir litt for høy med baken inn mot tilløpet.

– Men jeg skal være fornøyd med at jeg holder et stabilt nivå og kan jobbe derfra, legger han til.

– Selvfølgelig mulig

Forfang tror også at medalje er mulig i morgen.

– Når noen var 36 poeng foran meg i dag, så er det selvfølgelig mulig. Men det blir mye å ta igjen. Jeg hoppet bare 207 og 207,5 meter og kan fortsatt dra meg ned mot hill size (235 meter). Gjør man det, er det plutselig mange muligheter som står åpne, sier Forfang.

Lagkamerat Daniel-André Tande imponerte stort og leder VM med 449,6 poeng. Det er 10,9 poeng foran Richard Freitag på annenplass.

– Han har knekt koden i bakken her. Han får til det jeg ikke får til her. Kanskje jeg skal sitte og se litt på video av ham i dag, så kanskje jeg klarer å løse det bedre i morgen, sier Forfang om Tande.

Robert Johansson og Andreas Stjernen – som var veldig uheldig med vindforholdene – er på henholdsvis femte- og sjetteplass sammenlagt.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

vintersport