Nær 20.000 i Granåsen

Det runget da nasjonalsangen ble spilt til ære for Anders Bardal.
vintersport

GRANÅSEN (adressa.no): 14.000 tilskuere jublet da Bardal sikret verdenscupseieren i Granåsen fredag kveld.

I tillegg var 5000 på plass da Jørgen Graabak og Magnus Moan ble nummer to og tre i torsdagens kombinertrenn – hvilket betyr at nær 20.000 fikk med seg verdenscuprennene i Granåsen.

– Er det ikke vidunderlig?

Og da nasjonalsangen runget fra tribunene etter Bardals seier hadde FIS' mektige renndirektør Walter Hofer nærmest stjerner i øynene der han sto sammen med adressa.no.

– Er det ikke vidunderlig, sa han – mer konstaterende enn spørrende.

For Hofer var meget godt fornøyd med at rennene i Granåsen ble gjennomført smertefritt – til tross for mildt sagt utfordrende snøforhold og en værmelding som varslet betydelig mer vind enn hva som ble opplevd fredag.

KJEMPESTEMNING: 5000 torsdag og 14.000 fredag. Slike folkemengder skaper temmelig bra trøkk i Granåsen – spesielt når det blir trøndersk hjemmeseier.   Foto: MORTEN ANTONSEN

– Vi må gratulere organisasjonen. Det å forberede bakken i sånne forhold er utrolig mye arbeid for de frivillige, og jeg vil takke dem for det, sa han etter rennet.

– Magisk

Også leder av organisasjonskomitéen, Erik Andresen, var en glad mann etter fredagens hopprenn.

– Det var 14.000 mennesker her i dag. Det er like mange som i fjor, og da var det solskinn fra skyfri himmel. I dag har vi hatt gråvær, og vi er veldig imponerte over det trønderske publikummet som stiller opp for å hjelpe Anders og de andre frem her, sa han.

Vel vitende om at de fleste som fikk oppleve at Bardal vant på hjemmebane nok også kommer tilbake neste år.

– Det å se Bardal vinne er helt magisk for oss som har jobbet ett år for å få til dette. Vi har strevd litt med snø og vær, og så får vi norsk seier. Det setter noe i sving, det, fortalte han.