Nordmennene skuffet på hjemmebane

Daniel André Tande sviktet da det gjaldt som mest i Granåsen.

Daniel André Tande.  Foto: Ned Alley, NTB Scanpix

vintersport

Daniel André Tande hadde sikret seg et godt utganspunkt etter den første omgangen i Granåsen. Med omgangens lengste hopp på 137 meter, hadde han kun seks poeng å hente inn på den suverene verdenscuplederen Peter Prevc — som ledet rennet etter et hopp på 135 meter under vanskeligere forhold.

Men i finaleomgangen klarte ikke nordmannen å kopiere supehoppet. Med mindre oppdrift enn han hadde i den første omgangen, landet Tande på skuffende 117,5 meter. Kongsberg-karen endte dermed til slutt på en syvendeplass. Norges beste plassering i rennet på hjemmebane.

Verdenseneren Prevc måtte klare seg med lite oppdrift i begge omgangene, men klarte likevel å hoppe lengre enn den grønne streken hver gang. I finaleomgangen landet han på 132 meter og tok med det en overlegen seier.

Stefan Kraft fra Østerrike ble nummer to.

Kasai satte bakkerekord

Lengst av samtlige i konkurransen hoppet superveteranen Noriaki Kasai (43), som tangerte bakkerekorden med et hopp på 143 meter. Han endte til slutt på en tredjeplass.

Joachim Hauer hadde også sikret seg et godt utganspunkt etter et hopp på 133 meter i første omgang. Det hoppet klarte han dog ikke å gjenskape i den andre omgangen, da han landet på 126,5 meter. Dermed falt Hauer nedover på resultatlistene. Han endte til slutt på en 11.-plass.

Norges to beste hoppere denne sesongen, Kenneth Gagnes og Johann André Forfang, slet begge med å mestre de litt tunge forholdene de fikk mot slutten av omgangen, og havnet langt bak i leksen. Forfang landet på 120,5 meter og kvalifiserte seg med det så vidt til den andre omgangen. Gangnes hoppet 4,5 meter lengre, og lå på en 15.-plass.

Skuffende norsk innsats

De hoppet begge lengre i den andre omgangen og klatret på resultatlistene. Gangnes hoppet 137 meter og endte til slutt på en 8.-plass, mens Forfang ble nummer 18 med et hopp på 129 meter.

Tom Hilde og Andreas Stjernen fikk også to hopp på hjemmebane. De endte til slutt på henholdsvis 21.- og 12.-plass, etter hopp på 124,5 og 130 meter i den andre omgangen.

Den eneste av de norske hopperne som ikke kvalifiserte seg til den andre omgangen, var Anders Fannemel, som var blant omgangens mest uheldige med forholdene.

Saken oppdateres...