Norge la inn protest mot USA - fikk medalje

Juryen konkluderte med at amerikaneren jukset.

Her tror Eirik Bye at han er på vei mot fjerdeplass. Men så ble protesten tatt til følge. 

vintersport

PYEONGCHANG: Onsdag tok 17-åringen Vilde Nilsen Norges tredje medalje i Paralympics. Så - en knapp time senere - kom en ny, overraskende medaljebeskjed.

Svaksynte Erik Bye og ledsager Arvid Nelson hadde opprinnelig gått inn til fjerdeplass i finalen i klassisk sprint.

Men etterpå la Norge inn protest mot amerikanske Jake Adicoff. Protesten ble tatt til følge, og Bye rykket dermed opp til bronseplass.

Juryen konkluderte med at Adicoff hadde skøytet underveis i finalen.

– Målet har vært å kjempe om medalje

Beskjeden om at amerikaneren hadde blitt disket kom rundt en halvtime etter målgang. Før han fikk beskjeden, oppsummerte Eirik Bye løpet slik:

– Målet har vært å være med å kjempe om medalje på alle øvelsene. Vi lyktes ikke helt på 20-kilometeren, men det ble en annen opplevelse i dag, sa Bye.

Canadiske Bryan McKeever tok gullet, mens svenske Zebastian Modin tok sølv.

Medaljevinnerne blir hedret på Medal Plaza rundt klokken 11 norsk tid.

Utforsk tema:

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

vintersport