Norges beste hopper slet med motivasjonen

Anders Bardal brukte tid på å komme skikkelig i gang med treningen etter OL-sesongen.

Instruerte nye talenter: Denne uka har Anders Bardal (31) bidratt som instruktør under Trønderhopps sommerhoppskole i Granåsen.   Foto: Morten Antonsen

vintersport

TRONDHEIM (adressa.no): Etter en sesong som endte med to verdenscupseire, bronse i normalbakken i OL og sølv i skiflyging-VM, slet 31-åringen med motivasjonen i vår.

Da var det litt tyngre å komme seg på trening enn vanlig.

— Det var litt tungt å komme i gang i april. Da jeg kom skikkelig i gang, ble det bedre. Jeg måtte ha nok tid helt av før jeg fikk dreis på treningen. Det nytter ikke å være på hele tiden i denne idretten. Det er viktig å koble helt av innimellom, sier skihopperen.

Skulker ikke treningen

I sommer har trener Alexander Stöckl gitt kapteinen og den største stjernen på laget helt frie tøyler.

Bardal_6608b.jpg  Foto: Morten Antonsen

Det betyr blant annet at han har sluppet unna alt av Grand Prix-konkurranser og heller fått trene hjemme i Trondheim. — Det er ingen vits i å delta på de rennene hvis jeg ikke har overskudd. Er jeg ikke optimalt forberedt, er det mye bedre å la vare. Heldigvis forstår Stöckl dette godt. Vi kjenner hverandre og er ærlige med hverandre, sier Bardal.

— Det betyr at han vet at du ikke skulker unna trening også?

— Det er helt riktig. Det er ingen skulking her i gården. Nå kjennes kroppen bra. Testene har i hvert fall ikke vært dårligere enn på samme tidspunkt tidligere sesonger.

Traff Espen Bredesen i skogen

Denne uka var Bardal, Norges største hoppstjerne de siste ti årene, vært instruktør under Trønderhopps sommerhoppskole i Granåsen.

Fjorårets 42 deltakere er blitt til 67 i år.

Også Anders Bardal husker første gang han deltok på hoppskole i Trondheim.

— Jeg traff Espen Bredesen oppi skogen over Granåsen her da han var på sitt beste rundt 1994. Det var stort. Bildet av oss ligger fortsatt hjemme, sier han.

— Hva er viktigst om du er 10 år og har lyst til å bli god til å hoppe på ski?

— Det viktigste er å ha det artig. De må leke seg, men øvelsene ligner på de vi også driver med. Basistreningen begynner tidlig, sier Anders Bardal.