Noro-viruset fortsetter å spre seg i OL-området

42 nye tilfeller påvist torsdag.

Antibakteriemiddel er i bruk etter at det har dukket opp nærmere 200 tilfeller av det fryktede noroviruset i OL-området.  Foto: NTB scanpix

vintersport

Så langt har antall rammede kommet opp i 128. Det opplyser OL-arrangørene i en pressemelding.

– 34 av de nye virustilfellene har kommet fra et bosted tilknyttet et treningssenter for ungdom, og mange av disse personene er sivilt sikkerhetspersonell. Alle er blitt satt i karantene og behandles under overvåking for å hindre ytterligere spredning.

De personene man har mistenkt være smittet ved det samme senteret, men som har testet negativ, er blitt frigitt fra karantene og er tilbake i sine jobber.

Åtte av de nye tilfellene har dukket opp i Gangneung- og Pyeongchang-området. Alle er satt i karantene og det er satt i gang en undersøkelse rundt hva som er smittekilden.

Så langt har ingen norske utøvere eller ledere blitt meldt smittet. Derimot har den svenske treneren, nordmannen Ole Morten Iversen, blitt isolert fra den svenske troppen på grunn av omgangssyke.

I den norske troppen er det tatt ytterligere smitteverntiltak de siste dagene. Det er blant annet innført hilseforbud for å unngå at noen blir syke.

– Vi har kjøpt inn ekstra såper. Så vi har dobbelt opp med det, ikke bare på toaletter, men også på kjøkkenet. Folk som ikke bor på hotellet får ikke lov til å oppholde seg på fellesrommet vårt, sier landslagslege Petter Olberg til Adresseavisen.

Sykdom truet også leiren under Lahti-VM i fjor, men tiltakene gjorde at ingen ble rammet.

– Det som er spesielt med noroviruset er at sprit alene er ikke godt nok. Du må vaske hendene i tillegg. Det gjør at vi må tette skottene litt. Får vi det inn i leiren, blir det fullstendig krise. Det er katastrofe fra et idrettsmedisinsk ståsted å få dette inn i en tropp. Det er det verste som kan skje, sier Olberg.

Noroviruset fører i mange tilfeller til omgangssyke og diaré og det er svært smittsomt mellom mennesker og kan smitte også via mat og drikke. Håndhygiene er alfa og omega for å unngå spredning av smitten.

(©NTB)

Utforsk tema:

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

vintersport