Norsk dominans i hoppkvalifiseringen - Tande best av samtlige

Fire nordmenn blant de åtte beste i østerrikske Kulm.

Daniel André Tande var best av alle i kvalifiseringen til lørdagens verdenscuprenn i skiflyging i Kulm.   Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

vintersport

Daniel André Tande hoppet 216,5 meter og seiret 1,9 poeng foran lagkamerat Andreas Stjernen, som landet meteren bak.

Robert Johansson ble nummer fem etter et hopp på 212,5 meter, mens Johann André Forfang ble nummer åtte. Han hoppet 209,5 meter.

Jernej Damjan fra Slovenia ble nummer tre i kvalifiseringen. Han hoppet like langt som Tande. De hoppene var kvalifiseringens lengste.

Domen Prevc hoppet lengst i begge treningsomgangene fredag med henholdsvis 233 og 226 meter, men han greide bare 203,5 meter i kvalifiseringen og fikk 15.-plass for det.

Anders Fannemel hoppet 203 meter og tok 19.-plassen. Halvor Egner Granerud hoppet 198 meter og ble nummer 25. Han blir sjette og siste nordmann i lørdagens renn.

Joachim Hauer greide ikke å kvalifisere seg. Han fikk et mislykket hopp på 146,5 meter og endte på 54.-plass i kvalifiseringen. Han var en av de sju som ikke tok seg gjennom nåløyet.

Kamil Stoch, som vant alle fire renn i den tysk-østerrikske hoppuka, måtte for øvrig nøye seg med 16.-plass i fredagens kvalifisering.

(NTB)

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

vintersport