Norsk eliteseriespiller i ishockey tatt i doping: B-prøven er positiv

Også B-prøven til den dopingtatte Sparta-spilleren Marcus Bryhnisveen er positiv. I likhet med A-prøven inneholder den et forbudt stoff, skriver Sarpsborg Arbeiderblad.

Spartas Marcus Bryhnisveens B-prøve var også positiv. Her er han som Stjernen-spiller (nr. 9) forrige sesong.   Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

vintersport

Spillerens advokat Morten Justad Johnsen bekrefter dette overfor avisen.

Det var etter treningskampen mot Stjernen 21. august at Bryhnisveens urinprøve viste seg å være positiv. Prøven inneholdt et forbudt stoff som står på WADAs forbudsliste.

Bryhnisveen har stilt seg uforstående til hvordan han har fått stoffet i kroppen.

– Han samarbeider nå tett med Antidoping Norge, for å få et svar på dette. Han ønsker å finne ut av hva han har fått i seg og eventuelt hvordan, sier advokaten.

Saken skal nå behandles videre i Antidoping Norge.

– Vi skal nå jobbe videre for å få frem alle detaljer i denne saken, før vi legger frem saken for påtalenemnda. Da er det opp til dem om de er fornøyde med det arbeidet som vi har gjort. Er de ikke det vil saken bli sendt tilbake for å få frem enda mer. I slike saker er det alltid viktig at alle sider kommer frem, slik at ingen ting kan bli feil, forteller kommunikasjonsleder Halvor H. Byfuglien i Antidoping Norge.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

vintersport