Norsk gullhåp sliter med sykdom bare dager før OL

Bare dager før OL sliter Jan Schmid med sår hals.

Jan Schmid har hatt en fantastisk sesong, men har trøbbel i den siste oppkjøringen mot OL.   Foto: NTB scanpix

vintersport

Jan Schmid er Norges største gullhåp i kombinert, men i dagene før OL skranter helsen hans. På sosiale medier gir han uttrykk for at timingen kunne vært bedre.

– Jeg har ikke vært syk siden 2016, så det er vel på tide. Men timingen kunne definitivt vært bedre, skriver han, og legger til «sår hals» og «må bare vente og se».

Adresseavisen har vært i kontakt med landslagslege Petter Olberg, og han sier følgende om kombinerthåpets form.

– Jan Schmid hadde litt vondt i halsen i går, og er litt verre i dag. Men det er fortsatt bare i halsen. Nå må vi sjekke nærmere hva det er, og følge han opp, sier Olberg.

Han har vært i kontakt med Schmid, og sier at de må ta tiden til hjelp til han blir bra igjen.

Jan Schmid ligger for øyeblikket på annenplass i verdenscupen, 20 poeng bak Akito Watabe.

Kombinertherrenes første øvelse er neste onsdag, da i normalbakke og 10 km langrenn. Så har de pause i seks dager før stor bakke.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

vintersport