Norsk landslagshopper mister OL-sesongen etter ny kneskade: – Det kom helt ut av det blå

Landslagshopper Kenneth Gangnes har pådratt seg en ny alvorlig kneskade. Dermed er OL-sesongen spolert.

Kenneth Gangnes har fått spolert OL-sesongen.   Foto: Hagen, Fredrik / NTB scanpix

vintersport

Gangnes har vært rammet av en rekke kneskader i karrieren, og nylig var uhellet ute på ny under trening i Midtstubakken i Oslo.

– Veldig trist. Han falt under landing i Midtstuen. Det kom helt ut av det blå, sier landslagstrener Alexander Stöckl.

Hovedpersonen selv beskriver selve fallet som udramatisk, og at kneet gikk ut av ledd. Han sier selv følgende om det som skjedde.

– Jeg gjorde egentlig et greit skihopp, og kom innfor landing helt greit. Da mistet jeg litt trykket på skiene, havnet litt frampå og mistet kontrollen i det jeg skulle lande. Så kjenner jeg at kneet glipper litt ut av der det skal være og forsvinner litt innover og ut av posisjon, sier han til NTB.

Forsto at det var alvorlig

Selv om han opplevde fallet som dramatisk, forsto han kjapt at konsekvensene var alvorlige. En MR-undersøkelse bekreftet at det dreier seg om en ny alvorlig skade, og at korsbåndet i venstre kne er røket.

– Sesongen er kjørt. Det er j*** kjipt. Det er jo dette jeg har trent for, og så ryker det på startstreken. Jeg er tydeligvis laget av kjeks, sier Gangnes til VG.

Korsbåndet til Gangnes røk for første gang i 2010, og så i 2013 og 2015. Nå må han nok en gang forvente seg en ødelagt sesong, og en lang opptrening.

– Du blir helt tom og vet ikke helt hva du skal si. Det er så mange som følger meg, og det blir spesielt sånn sett. I tillegg tenker man på veien videre, sier landslagshopperen om følelsene som rører seg i hodet.

– Kan hende jeg prøver en gang til

Dette er fjerde gangen korsbåndet har røket, men veien framover har han ikke tenkt så mye på enda.

– Folk lurer vel på hva jeg gjør framover og om nok er nok. Det er vel ikke tiden for å avgjøre det akkurat nå, så den avgjørelsen tas når tiden er inne. Jeg kan samtidig dette gamet, så du skal ikke se bort fra at jeg prøver en gang til, sier Gangnes.

At han nok en gang havner på skadelisten, synes landslagstrener Stöckl er trist.

- Dette er en utrolig trist beskjed å få. Kenneth har jobbet beinhardt i hele vinter og sommer for å komme tilbake. Det så veldig lovende ut, både sportslig og helsemessig, sier landslagssjef Alexander Stöckl.

– Alt gikk etter planen

Stöckl forteller at prosessen rundt rehabilitering har blitt styrt profesjonelt, og Gangnes har trent tålmodig og målbevist.

- Alt gikk etter planen. Med denne nye skaden er det bare å innse at knærne hans sliter med store belastninger, sier Stöckl.

Gangnes har også tidligere fått ødelagt flere sesonger på grunn av skader. Han har en verdenscupseier fra Lillehammer i 2015, og ni pallplasseringer totalt.

I VM i skiflygning i 2016 tok han individuelt sølv, og gull i lagkonkurransen.

(NTB)

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

vintersport