Norsk landslagsspiller utestengt for homohets

Den norske landslagsspilleren i ishockey Andreas Heier (25), kalte en motspiller for «jävla bögjävel». Nå straffes han for kommentaren.

Den norske landslagsspilleren i ishockey Andreas Heier (25), kalte en motspiller for «jävla bögjävel». Nå straffes han for kommentaren, med en karantene på to kamper.   Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

vintersport

Panteren-spilleren, som har 27 landskamper for Norge, har mottatt en karantene på to kamper for kommentaren han rettet mot en motspiller i helgens kamp mot Södertälje i Allsvenskan.

Heier har unnskyldt seg for handlingen, og skriver i en sms til VG at han angrer på det som ble sagt.

– Jeg må være klokere i mine valg av ord i kampens hete. Jeg har ingenting imot homoseksuelle. Dette hører ikke hjemme noe sted, og jeg skammer meg over det som skjedde, skriver han.

25-åringen har spilt flere sesonger for Stjernen i norsk ishockey. Han var sist med i Petter Thoresens landslagstropp i firenasjonersturneringen i Polen i november.

(©NTB)

Utforsk tema:

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

vintersport