Norsk løper godter seg etter nederlandsk totalfiasko: – Jeg lo litt inni meg

Sensasjon i sesongåpningen.

Det nederlandske laget floppet fullstendig på lagtempoen i Heerenveen. Her fortviler Koen Verweij etter løpet.  Foto: AP

vintersport

Håvard Bøkko, Sverre Lunde Pedersen og Sindre Henriksen knuste hjemmehåpet Nederland, men ble nummer to på lagtempoen bak Sør-Korea under verdenscupåpningen.

Norge klokket inn til tiden 3.41,50.

– Vi er veldig fornøyde. Det er en bra start på verdenscupsesongen, sa Norges sprinttrener Jeremy Wotherspoon til NRK etter løpet.

– Ikke Nederland verdig

Norge gikk i samme par som Nederland. Det nederlandske laget, bestående av Jorrit Bergsma, Koen Verweij og Jan Blokhuijsen, hadde ikke sjans til å følge Norge. Sven Kramer stilte ikke på det nederlandske laget på grunn av sykdom.

– Det var ikke Nederland verdig, sier Bergsma til De Telegraaf.

Nederlenderne fikk en katastrofeåpning på sesongen og havnet helt nede på tiendeplass med 3.47,56. Det er et sensasjonelt resultat for favorittene.

– Jeg hørte det ringte da vi gikk inn i svingen der. Da lo jeg litt inni meg, sier Sindre Henriksen.

Norge og Nederland har vært rivaler på isen i en årrekke. Da Håvard Bøkko fikk spørsmål om han følte med nederlenderne, svarte han kontant «nei».

Det norske laget med Sindre Henriksen (fra venstre), Håvard Bøkko og Sverre Lunde Pedersen ble nummer to på lagtempoen under verdenscupåpningen i Heerenveen.  Foto: AP

Tok pause

Håvard Bøkko valgte å ta en pause fra skøytesporten i september 2016 som følge av knetrøbbel og manglende motivasjon.

Over nyttår var han innstilt på et comeback, men et beinbrudd i påsken, i tillegg til en sykehusinfeksjon, gjorde at comebacket ble utsatt.

Fredag gjorde veteranen comeback på isen.

Lagtempo er en av skøytedistansene hvor det er størst håp om norsk gull under OL i Sør-Korea, men vertsnasjonen har gjort en kjempejobb i sommer.

To par før Norge møtte Nederland i sjuende og siste par gjorde Sør-Korea et kjempeløp med 3.40,20.

Utforsk tema:

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

vintersport