Norsk tredjeplass i laghopp

Østerrike vant laghoppingen i Planica hele 38 poeng foran Polen. Norge ble nummer tre, fattige 0,3 poeng bak polakkene.

Tom Hilde.  Foto: Arkiv

vintersport

Norge lå på annenplass etter første omgang i lagkonkurransen. Andreas Stjernen, Tom Hilde, Anders Fannemel og Anders Bardal hoppet på det norske laget.

– Vi er litt skuffet over å være 0,3 poeng bak Polen. Det var litt ergerlig, men jeg er fornøyd med innsatsen. Vi får en fin avslutning på en tung sesong og viser at vi fortsatt henger med, sa landslagstrener Alexander Stöckl til NTB.

Østerrike var suverene i Planica lørdag. Det hjalp lite for Norge at Hilde satte bakkerekord med 138,5 meter. Senere hoppet polske Piotr Zyla hele 141 meter.

Lagkonkurransen ble preget av ulike forhold der vinden forandret seg ofte. Arrangøren gikk opp og ned på farten i et renn der Japan, som endte på sjetteplass, ble offer for nesten umulige forhold.

Sesongslutt

Hilde var ikke like god i sitt annethopp der han landet på 117 meter.

– Tom gjorde et veldig godt førstehopp, men med litt mer spenning i kroppen og bakvind klarte han ikke følge opp i annenomgangen. Han er fortsatt litt ujevn, men du kan ikke forvente at han skal levere på topp nivå hele tiden etter den sesongen han har hatt. Men vi ser potensialet hans, påpekte Stöckl.

Hopperne avslutter verdenscupsesongen med sesongens 28. og siste individuelle verdenscuprenn søndag.

– Målsettingen er at Bardal havner på ballen. Det er viktig for oss å avslutte med en god følelse. Det er også viktig for alle rundt laget, som vil se at det er muligheter foran neste sesong, sa Stöckl.

(©NTB)