Ny topp ti for Bardal

— En litt vanskelig dag.

TI PLASSER OPP: Anders Bardal hoppet seg opp fra 17. plass til 7., som er sesongbeste for veteranen.  Foto: PETTER RASMUS

vintersport

Han leverte et saftig banneord i det han satte seg ned i paddocken etter det andre hoppet. Men Anders Bardal bedyrer at det ikke skyldtes irritasjon over dårlig hopping.

Årsaken var tap i internkonkurransen med tyske Severin Freund.

— Jeg regnet med å slå Freund siden jeg hoppet lenger enn han. Han ledet konkurransen så langt, og jeg liker ikke å gå inn på andreplass når jeg lander i andre omgang. Jeg skal jo hoppe meg oppover på lista. Det var derfor det kom litt umiddelbar bannskap, sier han.

Avanserte ti plasser

Og Bardal hoppet seg opp. Etter utur med forholdene i førsteomgangen - hvor han måtte av bommen to ganger - avanserte han ti plasser opp til der han vil og skal være. Inne blant topp ti. Til slutt endte han på sjuendeplass.

— De to hoppene i dag er ikke så verst.Jeg gjør to av de beste hoppene mine i helga i konkurranse. Det er et godt tegn, og da er det bare å fortsette i morgen, sier han.

Andreas Stjernen fikk en liten opptur, og endte til slutt 15.plass.

På onsdag ble jeg nummer elleve i et nasjonalt renn uten a-laget, så dette var et langt steg i riktig retning, sier han

Fannemel beste norske

Beste norske ble ikke overraskende Anders Fannemel, som sikret seg andreplassen bak østerrikske Gregor Schlierenzauer. Michael Hayboeck ble nummer tre.