OL-medaljevinner i dramatisk ulykke: - Har brannskader over hele kroppen

Nederlandske Sjinkie Knegt ble brannskadd hjemme.

OL-medaljevinner Sjinkie Knegt pådro seg alvorlige brannskader da klærne hans tok fyr mens han prøvde å tenne en vedovn hjemme torsdag.   Foto: Bernat Armangue / TT NYHETSBYRÅN

vintersport

Den nederlandske kortbaneskøyteløperen Sjinkie Knegt, som i fjor vant OL-sølv på 1500 meter, ble alvorlig brannskadd i en hjemmeulykke torsdag.

Nederlands skøyteforbund melder at klærne hans tok fyr da han var i ferd med å tenne en vedovn. Han pådro seg tredjegradsforbrenning på venstre bein, samt brannskader flere andre steder på kroppen.

Knegt ble hentet i ambulanse og kjørt til sykehuset i Groningen, der han får behandling.

Nederlands landslagstrener Jeroen Otter var på gråten da han snakket om ulykken til NOS.

– Sjinkie har brannskader over hele kroppen, og det står dårlig til med det venstre beinet hans. De snakker om at han har behov for hudtransplantasjon, sa han.

– Det var kona hans som fortalte meg om ulykken, og det var forferdelig. Jeg fikk tårer i øynene ved tanken på at han sto i full fyr.

Knegt skulle ikke være med i kommende helgs EM i Dordrecht ettersom han ikke var restituert etter en skade han pådro seg i desember da beinet hans kom i klemme mellom gaffeltrucken han kjørte og en dørkarm, noe som førte til at en muskel nesten ble avrevet.

Utforsk tema:

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

vintersport