Olsbu med kruttsterk 3. plass: - Et optimalt løp

26-åringen Marte Olsbu gikk inn til sin andre pallplass i karrieren i Pokljuka.

Marte Olsbu gikk et glimrende løp fredag. Selv mente hun det var perfekt.  Foto: Wiklund, Anders / TT NYHETSBYRÅN

vintersport

26-åringen fra Froland skjøt to fulle hus og endte 21,3 sekunder bak vinneren Laura Dahlmeier fra Tyskland. Den tyske vinneren skjøt også to rene serier, og det samme gjorde Justine Braisaz på 2.-plass. Den franske jenta har kommet som et skudd denne sesong, og i Slovenia kom hun bare 3,5 sekunder fra 1.-plassen.

Olsbu ble blindtarmoperert i oppkjøringen til sesongen. Det skjedde i slutten av oktober, og hun har ikke trent for fullt i altfor mange uker. I Pokljuka hadde hun 10. beste langrennstid da hun kom i mål med startnummer 45.

Lykkelig Olsbu

– Dette var litt av en opptur etter det som skjedde sist helg. I Östersund var jeg veldig skuffet. I dag gikk jeg et optimalt løp og har ingen grunn til å være skuffet over noe. Jeg blir fornøyd uansett resultat. Det blir kjempemoro med jaktstart i morgen. Jeg har bare startet som nummer tre én gang tidligere i karrieren, sa Olsbu til NRK.

Hun hadde sin beste hardøkt under trening etter blindtarmoperasjonen sist onsdag. Det ga bud om at noe var på gang.

Labert av de andre norske

Tiril Eckhoff endte på 20.-plass og var 1.01,9 minutter bak Dahlmeier. Hun skjøt én bom på liggende.

– Jeg er fornøyd med løpet mitt. Jeg prøvde å presse ned blinkene, og det ble én bom. Langrennsmessig var dette dårlig. Jeg får håpe at det løsner etter hvert, sa Eckhoff til NRK.

Fanny Horn-Birkeland lyktes ikke og ble nummer 32. Hun bommet også én gang og var 1,18,2 minutter bak teten.

Hilde Fenne ble nummer 50. Hun skjøt tre bom og var 2.00,8 minutter bak. Ragnhild Femsteinvik ble nummer 104 etter seks bom.

– Dette ble tungt, og én bom for mye. Jeg fikk ikke opp noe fart i sporet, sa Birkeland.

(©NTB)

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

vintersport