Olympiatoppen slår full alarm: «Hold avstand til utøverne»

Noro-viruset herjer i OL-leiren. - Absolutt alle må unngå nærkontakt og hilsing, skriver Olympiatoppen.

Johannes Høsflot Klæbo og Tor Arne Hetland på fredagens pressetreff i Pyeongchang. De norske utøverne og trenerne holdt god avstand til norske journalister og fotografer.  Foto: Rune Petter Ness, Adresseavisen

vintersport

PYEONGCHANG: Så langt har antall rammede kommet opp i 128. Det opplyste OL-arrangørene i en pressemelding torsdag kveld.

Den norske leiren gjør sitt ytterste for å unngå at det hissige viruset skal ramme utøvere og ledere.

Så langt har ingen nordmenn blitt meldt smittet. Derimot har den svenske treneren, nordmannen Ole Morten Iversen, blitt isolert fra den svenske troppen på grunn av omgangssyke.

Ytterst forsiktige

«Vi har informasjon som tilsier at vi ser oss nødt til å løfte forsiktighet og beredskap knyttet til sykdom til aller øverste nivå. Det betyr at absolutt alle, også vi i troppen, må unngå nærkontakt og hilsing», skriver pressesjef i Olympiatoppen, Halvor Lea, i en melding til norske medier fredag.

Han ber journalister og fotografer holde seg på avstand under møte med utøverne.

– Vi må be om ytterst forsiktighet på medietreffene og unngå nærhet til utøverne. Hold diskret avstand, er dere greie. Det samme vil vi gjøre, skriver han videre.

Rolig toppidrettssjef

Noroviruset fører i mange tilfeller til omgangssyke og diaré og det er svært smittsomt mellom mennesker og kan smitte også via mat og drikke. Håndhygiene er alfa og omega for å unngå spredning av smitten.

Toppidrettssjef Tore Øvrebø tar foreløpig situasjonen med ro.

– Vi har ikke gjort annet internt enn å minne om hygienereglene. Det er ingen i troppen, verken av utøvere eller ledere som er blitt syke, sier Øvrebø til Aftenposten.

Utforsk tema:

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

vintersport