Østerriksk oljeselskap investerer i Bardal og kompani

Norsk hoppsport så til utlandet i jakten på ny hovedsponsor.

Etter mange år med VG som hovedsponsor tok samarbeidet slutt.   Foto: NTB scanpix

vintersport

Det østerrikske olje— og gasselskapet OMV blir ny hovedsponsor for hopplandslaget.

Den norske landslagsledelsen presenterte mandag den nye avtalen sammen med representanter fra det østerrikske selskapet med brede smil på Gardermoen. Kontrakten strekker seg tre år fram i tid.

- Vi er veldig stolte av å annonsere samarbeidet med det østerrikske olje- og gasselskapet som ny hovedsponsor for verdenscuplaget på herresiden, og som sponsor for kvinnelandslaget , sa sportssjef Clas Brede Bråthen.

Det østerrikske oljeselskapet OMV skal sponse det norske hopplandslaget. Her signerer skipresident Erik Røste og direktør Dr. Bernhard Krainer i OMV kontrakten.  Foto: NTB scanpix

— Sammen kan vi skape uforglemmelige øyeblikk for de norske skisportentusiastene, og ta vare på de gamle og gode skitradisjonene i Norge, fortsatte han.

- Norge er viktig

Det østerrikske selskapet er fra tidligere inne på sponsorsiden i skiforbundene til Østerrike, Tsjekkia, Slovenia og Romania. De har i tillegg engasjementer i friidrett og fotball.

— Jeg er veldig fornøyd med at vi har fått i stand denne avtalen. Skihopping har en lang tradisjon med OMV. Vi har sponset lag i 25 år. Vi er fornøyde med å ha Norge med på laget. Jeg tror det vil være bra å fortsette suksesshistorien med det norske laget, sa direktør i selskapet, Bernhard Krainer.

Fornøyd president

Skipresident i Norges Skiforbund, Erik Røste, var svært fornøyd etter kontraktsigneringen.

— Jeg er veldig fornøyd med å signere en internasjonal kontrakt. Dette vil gjøre at vi i mange år framover kan fortsette arbeidet med vår sportslige satsing. Østerrike er en stor skinasjon, noen ganger også den aller beste. Noe jeg ikke liker å innrømme, spøkte Røste.

— Jeg vil takke selskapet for støtten på vegne av skiforbundet.

(©NTB)