Pallen glapp for Graabak i Granåsen

Tyske Eric Frenzel gikk til topps under verdenscuprennet i kombinert i Granåsen tirsdag. Jørgen Graabak spurtet om pallplass, men endte på femteplass.

Jørgen Graabak ble beste norske på femteplass under verdenscuprennet i kombinert i Granåsen tirsdag.   Foto: Håvard Jensen

vintersport

Jarl Magnus Riiber var Norges beste etter hoppdelen, men sykdom gjorde at han valgte å stå over langrennet. Graabak gikk ut på åttendeplass i sporet, 46 sekunder bak ledende Watabe.

I mål var han 29 sekunder bak vinnertiden til Frenzel. Tyskeren gikk ut 27 sekunder etter Watabe, men hentet inn japaneren og spurtslo ham på oppløpet.

Graabak havnet i en større gruppe og spurtet mot den tyske duoen Fabian Riessle og Johannes Rydzek om tredjeplassen. Riessle trakk det lengste strået og henviste Rydzek til fjerdeplassen, mens Graabak måtte nøye seg med femteplassen.

Jan Schmid ble nest beste norske på åttendeplass, 39,5 sekunder bak Frenzel. Deretter fulgte Magnus Krogh på 11.-plass, Espen Bjørnstad på 20.-plass og Magnus Moan på 21.-plass.

Jens Oftebro kapret verdenscuppoeng med sin 28.-plass.

Småsyk Riiber

Riiber var beste norske etter hoppdelen, men slet med sykdom og var usikker til langrennsdelen. Det endte med at han ga seg etter sitt hopp.

Unggutten hoppet 128,5 meter under litt tunge forhold i tirsdagens konkurranse. Han var misfornøyd etter hoppet som holdt til sjetteplass.

– Pallplass er absolutt det maksimale jeg kan oppnå. Men jeg må få sett litt mer på lista , sa Riiber etter hoppdelen.

Watabe ledet

Verdenscupleder Watabe strakte seg til 132 meter. Han ledet foran østerrikerne Franz-Josef Rehrl og Mario Seidl. Rehrl gikk ut tolv sekunder bak japaneren, Seidl var 23 bak. Riiber på sjette var halvminuttet bak Watabe, men valgte altså å droppe langrennet.

Nest beste norske var Graabak på 8.-plass. Han landet på 127,5 meter. Graabak var 46 sekunder bak i sporet. Det samme var landsmannen Espen Bjørnstad (129 meter), men han fikk det tungt i sporet.

Verdenscuptoer Jan Schmid hoppet 123 meter under tunge forhold. Det holdt bare til 12.-plass. Han var knappe minuttet bak rivalen Watabe i sporet, men gikk seg opp til åttendeplass.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

vintersport