Russland må vente på OL-svar

47 russiske utøvere og ledere må vente ytterligere minst et døgn før de får svar om OL-deltakelse.

Aleksandr Legkov håper på hjelp til å få delta i OL.   Foto: NTB scanpix

vintersport

De aktuelle russerne har alle anmodet CAS om hjelp i kampen for OL-deltakelse. De ber voldgiftsretten om å overprøve Den internasjonal olympiske komité (IOC), som nekter å invitere dem.

CAS-sjef John Coates har tidligere antydet at en avgjørelse i saken kunne foreligge allerede onsdag, men onsdag formiddag norsk tid framgår det i en pressemelding fra CAS at så ikke vil skje.

– Høringen er midlertidig hevet og vil gjenopptas ved middagstider torsdag, opplyser CAS og tilføyer at IOC har frist på seg til klokken 9 torsdag med å komme med et skriftlig tilsvar.

I utgangspunktet valgte 32 russiske utøvere og ledere å gå til voldgiftsretten i Sveits for å hjelp i kampen mot IOC. Onsdag ble det klart at nye 15 russere hadde gjort det samme.

Dermed ser CAS i øyeblikket på i alt 47 saker.

Idrettsdomstolen opplyser at en avgjørelse kan ventes enten sent torsdag eller fredag morgen.

Fredag åpnes vinterlekene i Pyeongchang.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

vintersport