Slik blir den norske hoppuka

Konkurransen er døpt til Raw Air og skal hoppes over fire konkurransesteder.

NYTT KONSEPT: I rå norsk luft skal verdenseliten konkurrere på norsk jord også neste sesong. Forskjellen er at de norske helgene blir slått sammen til en egen konkurranse i verdenscupen. Her fra Granåsen.  Foto: Håvard Haugseth Jensen

vintersport

Holmenkollen i Oslo, Lysgårdsbakkene i Lillehammer, Granåsen i Trondheim og Vikersund blir de fire arrangørstedene i den nye, norske hoppuka som ser dagens lys i mars 2017. Konkurransen går over ti dager og strekker seg fra 10. mars til 19. mars neste år og er naturligvis en del av World Cup-sirkuset.

– Raw Air blir det største Hopp-Norge har sett på lang tid. Vi er stolte og ydmyke over å få skape et så viktig arrangement i Norge. Dette blir trolig Norges største idretts— og kulturarrangement og vil få stor oppmerksomhet også utenfor våre landegrenser, sier den nyengasjerte lederen for Raw Air, Arne Åbråten i Norges Skiforbund til forbundets egne hjemmesider.

Tror oppmerksomheten vil ta av

10. — 12. mars er det åpningshelg med kvalifisering, lagkonkurranse og en individuell del i Holmenkollen, før ferden fortsetter til Lillehammer og Granåsen der det begge steder skal være kvalifisering og en vanlig, individuell konkurranse.

Lars-Tore Finnanger er markedsansvarlig i World Cup Trondheim, og han er veldig begeistret for den nye hoppuka.

— Oppmerksomheten blir mye større rundt en norsk hoppuke enn at de fire arrangørstedene skal arrangere hver for seg. Vi kommer til å få stor drahjelp fra Oslo, spår Finnanger.

Selv om det senest forrige sesong var bra med folk i Granåsen da verdenscupen nådde Trøndelag, tror han det kan eksplodere denne sesongen.

Nesten millionpremie

— Folk vet som regel ikke at det er hopprenn før de leser om tredjeplassen til Forfang i avisen. Nå blir rennet i Granåsen en del av noe større. Jeg tror det blir enda bedre nå, sier han.

Den norske hoppuka avsluttes i Vikersund med lagkonkurranse og individuell skiflygning.

De tre beste sammenlagt mottar en pengepremie på 100.000 euro - omlag 902.000 kroner.

Utforsk tema:
vintersport